RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt for ran under permisjon

Bandidos-leder Lars Harnes hilser på statsminister Kjell Magne Bondevik på en stopp volden-forestilling for skoleungdommer i Oslo Spektrum i 1999.
Bandidos-leder Lars Harnes hilser på statsminister Kjell Magne Bondevik på en stopp volden-forestilling for skoleungdommer i Oslo Spektrum i 1999. Foto: Heiko Junge, SCANPIX
Sist oppdatert:
Bandidos-sjefen Lars Harnes (36) hadde permisjon fra fengslet da han ble arrestert på Aker Brygge natt til mandag. Også den tidligere ranssiktede nynazisten Daniel de Linde ble pågrepet.

Se mer på TV 2 Nyhetene kl 21 (web-tv)

Lederen for motorsykkelklubben Bandidos, Lars Harnes, ble natt til mandag tatt for ranet av en verditransport på Aker brygge. Harnes har flere dommer bak seg, deriblant ran av en mann i Lørenskog. 11. juli i fjor ble han dømt til seks års fengsel for frihetsberøvelse av to personer.

Fredag fikk han etter det TV 2 Nyhetene erfarer permisjon fra Oslo kretsfengsel for å besøke sine foreldre. Klokken 01.30 natt til mandag ble han og to andre menn, begge kjent fra det grove ransmiljøet og torpedomiljøet, tatt på fersk gjerning etter å ha ranet en pengetransport fra Hafslund ved DnB Nor sin filial på Aker brygge.

Lars Harnes har tidligere vært etterforsket for et forsøk på voldtekt, narkotika og han er tidligere domfelt for grovt personran. For dette fikk han seks måneders fengsel.

Venter på tiltale
Den andre ranssiktede, den kjente nynazisten Daniel de Linde (25) er tidligere siktet for drap, en siktelse som senere ble henlagt. Oslo Politidistrikt innstilte også på tiltale mot Linde etter et pengetransport-ran på Olaf Ryes plass i Oslo 22. april i fjor.

Etter det TV 2 Nettavisen får opplyst venter Linde for tiden på at statsadvokaten skal ta ut tiltale mot ham etter verditransport-ranet i april i fjor. Sammen med en av Norges mest kjente ranere og en venn fra nynazist-miljøet skal han ifølge politiet ha ranet verditransporten på Olaf Ryes. Ranerne skal ha brukt maskinpistoler, og utbytte ble tre millioner kroner.

Linde var frem til i natt en fri mann, til tross for at politiet 12. november i fjor avsluttet sin etterforskning etter ranet på Olaf Ryes plass. Politiets innstilling om tiltale ble da oversendt til statsadvokatenes kontor.

Linde har tidligere vært etterforsket for brudd på våpenloven, skadeverk samt en rekke andre forhold.

Tidligere ransmistenkt
Den tredje av de siktede etter ranet natt til mandag, en 33 år gammel mann kjent fra den beryktede Tveita-gjengen i Oslo, skal etter det TV 2 Nettavisen kjenner til være mistenkt for flere ran. Tidligere etterforskninger mot mannen er henlagt på grunn av bevisets stilling.

Han ble imidlertid dømt til ett års og ni måneders fengsel for ransplanlegging i 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere