*Nettavisen* Nyheter.

Tatt for skyting ved Stortinget

To personer er pågrepet etter skyteepisoden ved Stortinget der en drosje ble truffet av to skudd. Den ene mannen innrømmer å ha skutt.

02.12.03 13:50

En Oslo-drosje ble søndag kveld truffet av to skudd i døra på passasjersiden.

Mannen som innrømmer å ha avfyrt skuddene som traff drosjen utenfor Stortinget søndag 23. november blir fremstilt for varetektfengsling i dag. Kameraten hans, som kjørte fluktbilen, blir trolig fremstilt onsdag.

Begge mennene er rundt 20 år og av norsk opprinnelse. Den ene har i politiavhør innrømmet at det var han som skjøt.

- I nødverge
- Mannen hevder å ha skutt i nødverge, men det er ikke oppfatningen til de som ble beskutt, sier politiinspektør Stein Hustad til TV 2 Nettavisen.

Politiet mener skuddene ved 23-tiden søndag 23. november var rettet mot tre-fire personer. To av kulene smalt inn i en drosje som sto parkert ved drosjeholdeplassen ved Stortinget i Oslo sentrum. Tre andre kuler traff blant annet en dør på Stortinget og en søppelkasse. Bare flaks gjorde at ingen personer ble truffet.

Etterforskes for drapsforsøk
- Vi etterforsker de to for drapsforsøk. Det gjenstår flere avhør av de siktede og de fornærmede i saken. Vi skal også gjennomføre en del vitneavhør, sier Rustad.

Politiet har foreløpig ikke funnet skytevåpenet, men håper at dette vil komme til rette.

- Våpenet ble kastet. Han som innrømmer å ha skutt har sagt han vil vise oss hvor det ble kastet, men det betyr ikke nødvendigvis at vi finner våpenet, sier Rustad.

Ble jaget
De to mennene meldte seg selv for politiet mandag og tirsdag, men allerede før helgen rykket politiet ut for å pågripe dem.

- Vi fant fram til dem gjennom taktisk etterforskning. Vi rykket ut før helgen for å pågripe dem. Da var de ikke hjemme. Vi tror de visste at vi forsøkte å få tak i dem, og at de derfor meldte seg frivillig, sier Rustad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.