RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt i 104 km/t på Danmarksplass

MÅ HEVE STEMMEN: Jan Gunnar Bøe og hans politikollegaer må heve stemmen mot deg i stedet for å gi deg gebyr.
MÅ HEVE STEMMEN: Jan Gunnar Bøe og hans politikollegaer må heve stemmen mot deg i stedet for å gi deg gebyr. Foto: Martin Huseby Jensen
Sist oppdatert:
«Folk kjører som svin,» lød tipset til politiet. Gjett om det stemte. Se sjokktallene her.

(iBergen.no) : – Det var ikke noe kjekt, for å si det rett ut. Vi tok 31 bilførere, nesten utelukkende menn. Fem av dem mistet førerkortet, og hele 21 ble målt til over 70 km/t, sier leder for trafikkseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon, Jan Gunnar Bøe, til iBergen.no.

Versting uten forklaring
Aller verst var en kar i midten av 20-årene, som føk gjennom krysset i retning sentrum i utrolige 104 km/t. Mannen hadde i tillegg allerede fire prikker på førerkortet, og lå dermed ekstra syltynt an da han ble fanget opp av laseren.

– Ifølge påtaleveiledningen vanker det 12 til 15 måneders inndragning av førerkortet og ubetinget fengsel når man blir tatt i 97 til 100 km/t. Med sine fire prikker fra før, blir det en skjerping i både inndragningstiden og straffen, sier Bøe.

– Hadde han noen god forklaring på farten?

– Nei. Det har de aldri, sukker Bøe.

Tips fra yrkessjåfører
Han karakteriserer resultatene som både nedslående og skremmende.

– Det er tydelig at en god del av bilistene ikke er det fnugg opptatt av å respektere fartsgrensene i et av byens verste kryss, sier han.

Kontrollen på Danmarksplass i morgentimene i dag kom etter en rekke tips fra yrkessjåfører som er skremt over farten i det sterkt trafikkerte krysset.

– Meldingen gikk på ut at folk kjørte som svin. Det viste seg jo å stemme som bare fy, sier Bøe, som lover en rekke nye laserkontroller i krysset i tiden fremover.

- Rotete kryss
– Krysset på Danmarksplass er et av byens aller mest trafikkerte, og har mange trafikkuhell. Heldigvis er det ikke ofte vi får ulykker med personskade der, men med så høy fart er det bare marginer om å gjøre, sier Bøe.

– Har det vært vurdert å sette opp fotobokser på stedet?

– Nei, det er ikke noe enkelt sted å sette opp fotoboks. Krysset er rotete, har mange felt, sykkelsti, busslomme og mye feltskift. Så her er det kun vanlige kontroller som nytter, sier Bøe.

I fjor beslagla politiet i sentrum over 160 førerkort. I årets første uke har rundt ti bilførere blitt fotgjengere.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere