RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brutalt narko-oppgjør.
Brutalt narko-oppgjør.

Tatt med 1,6 kilo kokain i magen

Sist oppdatert:
27-åringen som torsdag ble dømt til tre år og åtte måneders fengsel for kokainsmugling i Kristiansand, har verdensrekord i mengde kokain forsøkt smuglet inne i kroppen.

Da 27-åringen i mai i år ble stoppet på Kjevik hadde han 1,6 kilo kokain i magen. Kokainen hadde han svelget i 159 kondomer, melder NRK Sørlandet.

Tollvesenet fattet mistanke til mannen da han i slutten av mai kom hjem etter en tur i Madrid. Mannen ble sendt til røntgenundersøkelse på Sørlandet sykehus i Kristiansand, og mistanken ble bekreftet.

Selv hevdet 27-årignen at han var blitt lurt av oppdragsgiverne i Spania, og at han trodde han smuglet hasj.

Påtalemyndigheten krevde 4 års fengsel for smuglingen. Advokaten hans ba om at klienten skulle straffes for det han hevder trodde han gjorde, altså smuglet 1,6 kilo hasj. Torsdag ble mannen dømt til 3 år og 8 måneders fengsel i Kristiansand tingrett.

Toll- og kontrollsjef Per Emil Wikøren i Tollregion Sør-Norge sier tollvesenet ikke har lyktes i å finne tilfeller fra noe sted i verden der større kvantum kokain er smuglet i magesekken på denne måten.

Dersom det hadde gått hull i kondomene, ville bare en brøkdel av stoffet ha vært nok til å ta livet av smugleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere