RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt med 6 tonn ris

Sist oppdatert:
Nordmenn smugler alkohol og tobakk fra Sverige. Motsatt vei er tydeligvis ris det store.

Värnamo tingsrätt i Sverige har nå dømt tre personer til dagsbøter etter at de ved to anledninger ble tatt med nærmere seks tonn ris på grensa mellom Norge og Sverige.

Tollen tok 4,2 tonn
De tre svenskene, som alle er av asiatisk opprinnelse, hadde vært i Oslo og kjøpt sekkevis med ris for flere tusen kroner da de ble stoppet på Svinesund.

Ifølge dommen var risen plasser bak i en varevogn som de hadde leid i Värnamo.

Første gang smuglingen fant sted, var i mars i fjor. Da ble to av de tiltalte tatt med nærmere 3,5 tonn med ris fordelt på 173 sekker. Tollvesenet beholdt da drøyt 2,8 tonn av risen, og lot smuglerne passere med resten.

2. november ble smuglerne tatt på nytt, men denne gangen var det tre personer som sto bak smuglingen. Da var det 2,4 tonn med ris som ble forsøkt smuglet over grensen. 1,4 tonn ble beholdt av tollvesenet.

Den tollfrie kvantiteten på ris er på 340 kilo.

Ris har i flere år vært en smuglervare fra Norge til Sverige. Svenske tollmyndigheter opplyste i 2000 at de hadde beslaglagt 57 tonn smuglerris de to siste årene.

- Kom en gang i året
Svenskene som ble tatt for ris-smuglingen, forklarer i retten smuglingen i november med at riset med den beste kvaliteten bare kom en gang i året og at de derfor kjøpte inn i store mengder. Risen var i tillegg til familien, også beregnet til venner og bekjente.

De tre som ble dømt var i alderen 31 til 47 år. Det var snakk om to menn og en kvinne; et ektepar og deres svoger.

De tre ble dømt til dagsbøter fra rundt 4000 kroner til 6000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere