RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt med pengene på seg

Sist oppdatert:
POLITIHUSET (TV 2 Nettavisen): Politiet avfyrte skudd mot to maskerte menn som hadde ranet en verditransport på Aker Brygge natt til mandag. De to hadde utbyttet i armene da de ble tatt. Se pågripelsen her.

Politiet har pågrepet flere personer etter et verditransportran mot Hafslund natt til mandag klokken 01.31. Ranerne ble oppdaget av publikum som ringte politet, opplyste politiet i en pressemelding natt til mandag.

Flere av de pågrepne er tilknyttet et kjent ransmiljø i Oslo.

Avfyrte skudd
På en pressekonferanse mandag morgen kom det også fram at politiet avfyrte skudd mot ranerne under pågripelsen.

- Det har vært to ransforsøk på kort tid der skudd ble avfyrt, og jeg registrerer at begge ranene ble avverget. Det er beklagelig at skudd blir avfyrt, men her har vi å gjøre med væpnede ranere, sier kriminalsjef Hans Halvorsen i Oslo politidistrikt. Sefo er rutinemessig koblet inn i saken.

Halvorsen vil ikke si hvor stort ransutbyttet var, men betegner det som «betydelig».

I kanalen
I tillegg til de to som ble tatt på fersken, har politiet pågrepet minst én person til som kan ha vært med på å rane verditransporten. Mannen svømte i kanalen inne på Aker Brygge da han ble tatt kort tid etter de to andre. Politiet er foreløpig ikke sikre på om han var med på ranet.

Politiet startet ved 09.30-tiden søk med dykkere i havnebassenget.

- Vi har fått bistand fra Oslo brann- og redningsetat i forbindelse med søk i havnebassenget. Vi skal søke med dykkere for å se om vi finner noe interessant, sier operativ uteleder Stig Tonsjø til TV 2 Nettavisen.

Politiet har også funnet fluktbilen.

- Den sto på andre siden av havna, på motsatt side av der ransforsøket skjedde, sier Tonsjø.

Etterlyser vitner
Det kan ha vært flere med på ranet, og politiet etterlyser vitner som kan ha sett noe - enten personer, kjørteøyer eller båter i natt hvor folk har oppført seg mistenkelig, melder politiet i pressemeldingen. Kriminalsjef Halvorsen ønsker ikke å si om flere personer er arrestert i forbindelse med ranet.

Store politistyrker, politihelikopter og hunder pluss mannskaper, ble satt inn da ransalarmen gikk i natt.

Tekniske undersøkelser
Åstedet på Aker Brygge er mandag morgen fortsatt avsperret, og det betyr at flere ikke kom seg på jobb i tide.

- Politiet jobber fortsatt på åstedet, men i løpet av de nærmeste timene er de tekniske undersøkelsene ferdige, sier Halvorsen.

Det er funnet våpen på åstedet, men politiet vil foreløpig ikke kommentere av hvilken type.

«Det var flere vitner til ranet, og vi har grunn til å tro at ranerne også forefinnes på overvåkningskameraer satt opp i området hvor ranet fant sted», heter det i pressemeldingen.

De to vekterne som kjørte verditransporten skal ha kommet fysisk uskadd fra hendelsen. Sju personer i tillegg til vekterne var natt til mandag inne til politiavhør.

Se pågripelsen ved å klikke på lenken oppe til høyre (abonnement).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere