RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taus om tilliten til Norman

Foto: Berit Almendingen
Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) vil ikke svare på om hans tillit til statsråd Victor Norman (H) er blitt svekket på grunn av sistnevntes ekstravagante pengebruk.

I løpet av to år som statsråd har Victor D. Norman brukt 560.000 kroner til representasjon, og fått dekket 117.400 kroner på utstyr til sin leilighet, skriver VG.

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil ikke svare på spørsmål fra NTB om hans tillit til arbeids -og administrasjonsministeren er svekket, men sier at han legger vekt på Normans egne beklagelser.

– Jeg har registrert at Norman selv har beklaget at han i noen tilfeller har gått ut over statens satser for representasjon. Og det legger jeg vekt på at han har gjort, altså at han har beklaget det, sier Bondevik til NTB.

Hagen raser
Frp-formann Carl I. Hagen er på sin side klar på at Normans omdømme er svekket. Hagen sier at han vil være forundret om Norman fortsatt er statsråd om en uke.

– Statsråden har ved sitt ekstravagante og meget personlige forbruk svekket sin autoritet. Hans opptreden har også medført at hans respekt i de statsansattes rekker er betydelig svekket. Det betyr at nye forsøk på å redusere velferdsgoder for folk flest fra Normans side, vil bli meget vanskelig for ham. Dette er først og fremst et betydelig problem for statsministeren og Victor Normans parti Høyre, sier Frp-formannen.

Måtte beklage
Ifølge NRK har Normans departement tidligere i år måttet beklage forholdene etter at Riksrevisjonen reagerte på pengeforbruket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere