*Nettavisen* Nyheter.

Taxfree-nasket for 87.250

Hjemturen til Sverige endte i norsk arrest for kvinnen. Her kan du se hva hun rakk å stjele.

26.11.07 14:16

(iOslo.no) Da den svenske kvinnen ble fersket i å raide taxfree-hyllene på Gardermoen, la hun alle kortene på bordet, skriver RB.no. Nå er kvinnen dømt til 45 dagers betinget fengsel, og ifølge dommen fra Nedre Romerike tingrett, stjal kvinnen hele 135 kartonger med sigaretter og fem parfymeflasker.

Verdien på varene beløper seg til 30.550 kroner, men med fortjeneste inkludert er varene verdt hele 87.250 kroner, opplyser politiet.

Turen endte nok ikke helt som 53-åringen fra Stockholm hadde planlagt. Etter å ha besøkt venner i Oslo, skulle hun tilbake til Sverige. Men på Gardermoen fylte hun opp håndvesken med parfymer og tobakk.

Tatt på fersken
- Det var en vaktmann i sivil som oppdaget at hun prøvde å stjele tobakk på taxfree-butikken, forteller vaktleder Frode Grøndahl ved politistasjonen på Gardermoen til iOslo.no.

Men da kvinnen ble konfrontert av vakta, la hun like gjerne alle kortene på bordet. I den innsjekkede bagasjen var det nemlig enda mer tyvegods. Bagasjen hennes ble da lastet ut av Stockholms-flyet.

- Så ble det oppdaget at hun hadde stjålet for 87.250 kroner. Det er mye penger, men når man putter ned tobakk og parfyme i vesker og bager, så blir det jo fort mye penger, sier Grøndahl.

Satt i arresten
Den svenske kvinnen ble fredag satt i arresten, hvor hun satt hele helgen, i påvente av å bli fremstilt for Nedre Romerike tingrett mandag.

- Dette gjorde hun ikke med vinnings hensikt. Det er jo en dame som har gått til terapeutisk behandling i Sverige, og skal fortsette med den behandlingen, sier kvinnens forsvarer, Sigmund Øien til iOslo.no, og opplyser om at kvinnen sliter med en kleptomani-lignende lidelse.

Nå er kvinnen på vei tilbake til Sverige, og forsvarer Øien tror ikke det er fare for et nytt raid på Gardermoen.

- Nei, det er det nok ikke, avslutter han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.