RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxi-kaos i Oslo

Muslimenes julaften «Id» gir så store problemer for taxiselskapene at de råder folk til å velge annen transport.

(iOslo.no) I dag og i morgen feirer muslimene sin julaften «Id». Det merkes svært godt i taxiselskapene i Oslo, som har svært mange muslimske sjåfører på lønningslistene. Oslo Taxi går så langt som å anbefale potensielle kunder å vurdere andre transportmidler.

- Det merkes i morgen. Våre sjåfører kommer til å kjøre mye mindre i morgen enn vanlig, og det medfører problemer for oss. Publikum må vente ekstra lenge på callsenteret, særlig i rushen, sier informasjonssjef Lars Dolva i Oslo Taxi til iOslo.no.

Velg... sykkel?
Drosjeeierne kommer selv til å sette seg i bilene for å kjøre, men det kommer til å ble et svare kaos for Oslo Taxi.

- Dette kommer til å variere i løpet av dagen, men vi har så mange sjåfører ute at vi må ut og varsle. Om det er lang ventetid ber vi publikum om å ringe nærmeste holdeplass, ellers bør de vurdere andre transportmidler, sier Dolva.

Også Norgestaxi Oslo varsler at de vil ha problemer i morgen. De har også en veldig høy prosent muslimske sjåfører i selskapet, og sier også klart fra at de vil kjøre færre taxier i morgen.

- Vi merker Id i aller høyeste grad, og må pent leve med den, sier daglig leder Petter Torgersen.

Kollektivtrafikken som normalt
- Er det Id igjen? Synes ikke det var så lenge siden sist, sier informasjonssjef Hans Andreas Fristad i Oslo Sporveier spøkefullt. Han vet godt at hans sjåfører trår til ekstra for å dekke hverandres høytider.

- Vi har iallfall ikke fått noen meldinger om problemer. Vi har opparbeidet oss noen rutiner på dette, og er veldig fleksible med å bytte vakter, sier han.

- Vi har speilbildet av dette rundt jul, da er muslimene flinke til å dekke opp for de av oss som feirer etter kristen tradisjon, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere