Gå til sidens hovedinnhold

Taxi-leirene møtes til kamp

I kveld står slaget om Oslo Taxi. Under en ekstraordinær generalforsamling vil «gamlegutta» og de nye opprørerne kjempe om makten i millionbedriften.

Den intense maktkampen i Oslo Taxi vil nå sitt foreløpige klimaks i kveld. Frem til nå har kampen pågått i kulissene og gjennom i media.

- Styret har sett det som nødvendig å innkalle til ekstraordinær generalforsamling etter at det ble så mye negativ medieomtale. Jeg har også sagt til valgkomiteen at jeg stiller min plass til disposisjon, men tar gjenvalg dersom det er ønskelig, sier styreleder Glen Tuxen til TV 2 Nettavisen.

Samtlige 1365 drosjeeiere er innkalt til møtet. Styret som blir valgt i kveld, blir sittende frem til neste generalforsamling i mai.

Styreleder for hogg
Tuxen legger ikke skjul på at stemningen er spent i forkant av møtet. Oslo Taxi har den siste tiden opplevd en polarisering mellom to grupperinger: De som ønsker at det gamle styret blir sittende og de som ønsker «gamle utta» bort og erstattet med nye og yngre ledere.

- Vi har en valgkomité som vil legge frem et forslag til nytt styre. Vi regner også med at det vil komme en god del benkeforslag, så møtet i kveld vil nok trekke ut i tid, sier Tuxen til TV 2 Nettavisen.

Ønsker maktskifte
Konflikten, som har murret under overflaten i lengre tid, kom for alvor til syne da fungerende daglig leder, Anita Jebsen Erichsen, mistet jobben med øyeblikkelig virkning 27. oktober.

TV 2 Nettavisen avslørte kort tid senere at en hovedgrunn til Jebsen Erichsens avgang var hennes svært harde lederstil overfor de rundt 100 ansatte ved sentralen til Oslo Taxi. Ifølge tillitsvalgte i selskapet økte sykefraværet, mens trivselen minsket under den harde lederen.

Etter at kontrakten med Jebsen Erichsen ble sagt opp, trakk tre styremedlemmer seg umiddelbart fra styret. De hevdet Jebsen Erichsen hadde gjort jobben sin for godt og at «gamlegutta» følte seg truet av den effektive lederen.

Det er denne gruppen som nå ønsker å overta makten i Oslo Taxi. I tiden etter Jebsen Erichsens avgang har de jobbet hardt for å få til et mistillitsforslag mot det sittende styret i Oslo Taxi.

Styret kom imidlertid opprørsgruppen i forkjøpet og innkalte til ekstraordinært styremøte. Og i kveld faller dommen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett