Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møttes på Tinder - betalte med hasj:

Taxisjåfør dømt for voldtekt av jente (13)

Den nå dømte mannen skal ha hatt seksuell omgang med den mindreårige jenta ved minst 15 tilfeller. I de aller fleste tilfellene før hun var fylt 14 år.
Den nå dømte mannen skal ha hatt seksuell omgang med den mindreårige jenta ved minst 15 tilfeller. I de aller fleste tilfellene før hun var fylt 14 år. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen møtte jenta gjennom datingappen Tinder og betalte henne for seksuelle tjenester med hasj og alkohol.

En 39-årig mann er dømt for voldtekt av en jente som på gjerningstidspunktet var under 14 år. I den ferske dommen fra Kristiansand tingrett går det frem at mannen er dømt til fengsel i tre år og ti måneder.

Overgrepene skal ha skjedd fra midten av april 2016 til oktober samme år.

Mannen skal ha kommet i kontakt med jenta på sjekkeappen Tinder, hvor hun oppga å være 19 år. Mannen var 37 år og jenta var 13 år på tidspunktet de fikk kontakt og begynte å treffes.

Advokat Oscar Ihlebæk forsvarer den nå dømte mannen (arkivfoto).

Mannen har hele tiden nektet straffskyld for voldtekten og dommen er ikke rettskraftig. Ankefristen er to uker.

Mannens forsvarer Oscar Ihlebæk ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Betalte med hasj

I dommen heter det:

«Tiltalte og fornærmede har begge fortalt at de møtte hverandre første gang allerede dagen etter den første kontakten på nettet. Deretter møttes de en rekke ganger. De fleste treffene var på en rasteplass ved Grimstad, men de møttes også i leiligheten til tiltaltes foreldre, på hybelen til tiltaltes kamerat og i Mandal.

Både tiltalte og fornærmede har forklart at de hadde seksuell omgang hver gang de møttes med ett unntak, hvor tiltalte kun overleverte hasj, som tidligere var avtalt som vederlag for seksuell omgang. Tiltalte har videre forklart at de to ganger hadde seksuell omgang i bilen. De andre gangene de møttes ute, hadde de seksuell omgang på et offentlig toalett (...).»

Les også: Politiet mener mann (37) fulgte etter unge kvinner hjem og angrep dem ved døren for å prøve å ha sex med dem

Advokat Lise Ilstad

I dommen går det også frem at nesten alle treffene skjedde i arbeidstiden mens 39-åringen var på jobb som taxisjåfør. Den seksuelle omgangen skal også ha vært frivillig, men i straffeloven regnes seksuell omgang med personer under 14 år som voldtekt dersom begge partene ikke er jevnaldrende i alder og utvikling.

Mannen fortsatte å møte jenta til like etter at hun var fylt 14 år.

I dommen kommer det også frem at både tiltalte og den fornærmede jenta har forklart at fornærmede fikk vederlag for den seksuelle omgangen i form av snus, røyk, narkotiske tabletter, hasj og alkohol. Dette var avtalt i nesten samtlige tilfeller.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for krypterte kommunikasjon dersom ønskelig.

Fikk narkotiske piller

«Tiltalte kjørte og hentet fornærmede (...). XX har forklart at hun fikk lov til å røyke hasj i taxien til tiltalte.

Noen ganger var vederlaget to bokser snus eller to pakker sigaretter, andre ganger hasj eller Smirnoff Ice, eventuelt en kombinasjon av flere ting. Ved mange anledninger fikk hun narkotiske piller, bl.a. valium, rivotril og rohypnol.»

Tenåringsjenta forklarte også i politiavhør, og til sin lærer, at hun ble avhengig av pillene hun fikk fra taxisjåføren og at det var dette som gjorde at hun møtte ham igjen og igjen.

«XX har fortalt at hun fikk så mange narkotiske piller hun ville ha, og at disse pillene medførte innleggelse på sykehuset etter overdoseinntak.»

I dommen går det frem at overgrepene ble avsluttet ved at mannen ble pågrepet den 29.11.16 mens han ventet på fornærmede, som skulle komme med buss til Kristiansand og overnatte på hotell med ham.

På hotellrommet skal det ha stått klart to glass, én liter Smirnoff vodka og to halvlitere med Red Bull.

Ifølge dommen skal mannen og jenta ha hatt seksuell omgang ved minst 15 beviselige tilfeller. Den nå dømte mannen forklarte i retten at det var snakk om under ti tilfeller. Jenta forklarte at det anslagsvis dreier seg om 40-50 tilfeller.

Mannen forklarte også at han trodde jenta var 18-19 år, basert på hennes egne opplysninger på Tinder-profilen, og fordi hun så voksen ut fysisk.

«I retten sa han at han sjekket Facebook, men at han ikke fant henne der. Dette har han imidlertid ikke sagt noe om tidligere, verken i politiavhør eller ved varetektsfengslingen. Tvert imot har han tidligere opplyst at han ikke tenkte på å undersøke fornærmedes alder nærmere», står det i dommen.

Fikk gave på 14-årsdagen

Retten understreker at et Facebook-søk ikke er tilstrekkelig for at mannen har gjort nok for å finne ut av hennes faktiske alder.

«Fornærmede har i tilrettelagt avhør sagt at hun fortalte tiltalte hvor gammel hun var og at hun fikk gave av ham på 14-årsdagen. Uavhengig av dette er det mange holdepunkter som underbygger tiltaltes uaktsomhet. Det vises for det første til at tiltalte i slutten av juni – etter flere treff med seksuell omgang – spurte XX på sms om hvor gammel hun var. Hun svarte da 18, snart 19, selv om hun tidligere hadde oppgitt 19 på Tinder.»

I dommen går det også frem at mannen kjente til at det ikke er uvanlig at personer lyver om alderen på internett.

Den nå 39 år gamle mannen skal også ha kjøpt barnebillett, som gjelder inntil fylte 16 år, da jenta skulle ta bussen til Kristiansand i forbindelse med det siste møtet.

Les også: Mann (26) dømt for overgrep mot fire kvinner som var på vei hjem fra byen

Mannen ble dømt for totalt fire forhold:

  • Voldtekt av barn under 14 år.
  • Seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.
  • Kjøp av seksuelle tjenester fra mindreårige.
  • Brudd på narkotikalovgivningen.

Mannen mister også retten til å være yrkessjåfør i fem år. I tillegg ble han dømt til å betale jenta 200.000 kroner i oppreisningserstatning.

Fornærmedes bistandsadvokat Lise Ilstad ønsker ikke å kommentere saken. Det har ikke lyktes Nettavisen å få kontakt med aktor, statsadvokat Beate Rullestad-Jansen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!