RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teaterhær politi-sjekkes

Sist oppdatert:
Navnene til de 109 amatørskuespillerne som deltar i Stiklestad-spelet, blir sjekket av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Politiet har kontrollert oss hver og en. De har full kontroll. Vi måtte levere lister med navnene, sier hærfører Livard Eklo til Adresseavisen.

Nære kongen
Gjengen er nemlig bevæpnet med tradisjonelle vikingvåpen, som sverd, spyd og økser. Dessuten skal de danne espalier for dagens konge når han kommer til Stiklestad neste lørdag.

- Da står de jo ganske nære, og disse våpnene er ikke «fake». I tillegg har vi ganske mange nye hærmenn i år, forteller markedssjef Ole Jacob Sæther i Stiklestad-spelet til TV 2 Nettavisen.

Lensmann i Verdal, Geir Ove Heir, bekrefter at de har sendt lister over statistenes navn til Politiets sikkerhetstjeneste.

PST-lederen i Nord-Trøndelag, Hans G. Kvernland, sier at de har gått gjennom listene for å se om de fant noe spesielt.

- Ikke vandelssjekk
- Det er viktig at det solide og ordentlige folk som er med. Vi vil jo ikke ha noe ustabile folk i denne gruppen, sier Kvernland, og nevner fyll som en mulig fare.

Han avkrefter at politiet har sjekket statistenes vandelsattester.

Olav den hellige fikk som kjent sitt endelikt under slaget på Stiklestad i 1030.

- Jeg kan garantere at kongen kommer til å få en mye bedre mottakelse enn det kongen fikk her i 1030, sier direktør for Stiklestad-spelet, Turid Hofstad, til Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere