RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teledamer føler seg lurt

Sist oppdatert:
- Vi har innfridd det vi lovet, sier høyreleder Erna Solberg etter at de tele-ansatte i Engerdal føler seg lurt av Morten Andreas Meyer og Erna Solberg om nye arbeidsplasser til bygda.

Teksttelefonsentralen i den lille bygda Engerdal ble nedlagt i januar. Men få dager etter nedleggelsen lovet moderniseringsminister Morten Andreas Meyer og kommunalminister Erna Solberg at nye statlige arbeidsplasser skulle legges til bygda.

Ministrene innkalte sågar til pressekonferanse for å spre det glade budskap.

De 16 damene på sentralen jublet og trodde de var sikret jobb. Nå føler de seg lurt, ifølge TV 2 Nyhetene. For bare fire av dem fikk jobb i det nye Statens servicesenter. De tidligere tele-ansatte fikk ingen fortrinnsrett til jobbene.

Søkte ikke på andre jobber
Seks av de oppsagte damene fra teksttelefonensentralen står fortsatt uten jobb og kan bare stå utenfor og se på arbeidsplassene de trodde skulle bli deres.

- Vi føler oss lurt. Vi var så sikre på å få disse jobbene at vi ikke har søkt på andre jobber, sier Hilda Femundsenden til TV 2 Nyhetene.

- Vi har innfridd
- Vi har innfridd det vi lovet. Vi sa den gang at vi skulle etablere seks til åtte årsverk i Engerdal. Det dreide seg opprinnelig om ti årsverk, vi erstattet åtte og planla ytterligere to mens vi satt i regjering, sier Erna Solberg i en kommentar til TV 2 Nettavisen.

- Det er riktig at ikke alle av de 16 teledamene har fått ny jobb, men det skyldes at andre har søkt som er blitt funnet bedre kvalifisert. Det kan ikke vi som politikere gjøre noe med, presiserer Solberg.

- Ikke inne i prosessen
- Nå er reglene for ansettelse i staten slik at det alltid er den best kvalifiserte som skal ansettes. Jeg tror de fleste skjønner at ikke statsråden har vært inne i selve ansettelsesprosessen, sier tidligere moderniseringminister Morten Andreas Meyer til TV 2 Nyhetene.

Teksttelefondamene tror det hele bare var valgflesk.

- Vi føler oss jo utnytta, da. Vi ble jo lovet disse jobbene, sier Femundsenden.

Nå setter de oppsagte kvinnene sin lit til den nye fornyingsministeren, Heidi Grande Røys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere