*Nettavisen* Nyheter.

Telefontrøbbel over på Sørlandet

Flere tusen abonnenter i Flekkefjord- og Farsund-området har nå fått tilbake telefonforbindelse etter at en kabel ble kuttet ved gravearbeid og slo ut en rekke sentraler og mobilstasjoner mandag formiddag.

27.10.03 19:10

3.000 abonnenter var uten mobiltelefon- og fasttelefonforbindelse i vestre Vest-Agder i mange timer mandag. Klokken 18.30 mandag kveld var telefonlinjene oppe og gikk igjen.

– Nå er alt i orden igjen, og alle abonnementene skal ha fått tilbake forbindelsen, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor, region sør, til TV2 Nettavisen.

Både mobilnettet og fastnettet ble rammet av feilen, som oppstod klokken 11.26 mandag formiddag. Over 40 mobilstasjoner og rundt 30 sentraler på fastnettet var uten forbindelse, etter at både hoved- og reserveforbindelsen ble ødelagt.

Mobil og fast
Det gjorde at store deler av befolkningen og næringslivet i området Flekkefjord - Farsund var uten telefonkontakt. Feilen omfattet også Kvinesdal, Lindesnes, Mandal og Lyngdal

- En fiberkabel mellom Åpta og Grimestad røk ved 11.30-tiden i formiddag. Det har slått ut både fastnett og mobil i Flekkefjord, Sirdal og Kvinesdal. I alt dreier det seg om 5.800 fastabonnenter i området, sa informasjonssjef Per-Aril Meling i Telenor Sør til TV 2 Nettavisen mandag ettermiddag.

Alarmtelefoner utslått
Hvor mange mobilkunder som ble rammet er uvisst. Meling sier kabelbruddet også har gått ut over leide linjer fra operatører som Tele2, NetCom og BaneTele.

Telebruddet slo også ut alarmtelefonene i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag