RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor oppe igjen - igjen

Sist oppdatert:
Problemene fortsetter i Telenors mobilnett.

Telenor har onsdag hatt store problemer med mobilnettet. Klokken 13 ble nettet «friskmeldt» - rundt klokken 16 gjenoppsto problemene.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor bekrefter feilen.

- Nettet har falt ut igjen. Dette påvirker inngående og utgående trafikk - særlig på østlandet. Det er primært kunder med 3G-telefon som er berørt, men også andre mobilkunder kan oppleve problemer, sier han til Nettavisen.

Feil i hovedsentral
Telenor har ingen konkrete svar på hva dagens problemer skyldes, men opplyser til Nettavisen at de har hatt problemer med en av hovedsentralene som skal sørge for at trafikken går uten problemer.

- Vi har to hovedsentraler som til enhver tid kjører parallelt for å unngå nettutfall. Onsdag opplevde vi at belastningen på den ene sentralen ble kunstig høy, og vi valgte derfor å kjøre all trafikk over på den andre sentralen. Rundt klokken 16, som er en time med svært høy trafikk, førte dette til nye problemer, forklarer Amundsen.

Dette gir utslag i at mobilbrukere ikke får ringt verken ut eller inn med mobilen.

- Vi vet foreløpig dessverre ikke hva problemene skyldes, sier han.

Tidligere onsdag sa han at dagens problemer er de mest omfattende han kan huske. Dette istemmer informasjonssjef Per Aril Meling.

- Vi har aldri opplevde slik før. Det var flere tilfeldigheter som førte til det, og det skal mye til for at det kan skje igjen. Men vi jobber med en del tekniske ting, så det er umulig å garantere at nettet ikke faller ned igjen, sa Meling til Nettavisen tidligere onsdag ettermiddag.

Datafeil
- Vi har mistanke om at det kan være systemet som setter opp samtaler, som sender signaler fra en mobil til en annen, det er noe feil på. Det skal kunne fikses ganske kjapt stort sett, men det avhenger av hvor alvorlig problemet er, sa Meling til Nettavisen ved 12.55-tiden.

Problemet så ut til å la seg rette raskt, men onsdag ettermiddag er det nok engang store problemer med mobilnettet.

Rett før klokken 17.30 skal feilen nok engang være rettet, men dekningsdirektøren tør ikke garantere at problemet ikke oppstår igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere