RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor oppe igjen

Sist oppdatert:
Kunne ikke ringe verken inn eller ut.

Noen timer onsdag for- og ettermiddag var telenor mobilnett nede. Grunnen til at så mange opplevde at nettet var nede, skyldes ifølge informasjonssjef Per Aril Meling, flere feil.

Flere feil
- Det viste seg å være en feil med oppkoblingssystemet. I tillegg holder vi på med omlegginger og oppgraderinger. Dette, sammen med at trafikken topper seg mot klokken 12, førte til at nettet brøyt sammen. De fleste opplevde dette som full stopp i nettet, sier han til Nettavisen ved 15-tiden, etter at Telenor har hatt et møte for å få en oversikt over hvordan noe slikt kunne skje.

Samtaler fra mobil til mobil og fra mobil til fasttelefon fungerte ikke de timene problemet varte. Problemene startet ved 11-tiden, men etter hvert som flere brukte telefonen utover dagen, gjaldt problemet hele landet.

- Vi har aldri opplevde slik før. Det var flere tilfeldigheter som førte til det, og det skal mye til for at det kan skje igjen. Men vi jobber med en del tekniske ting, så det er umulig å garantere at nettet ikke faller ned igjen, sier Meling.

Nede et par timer
Telenors mobilnett er ved 13.05-tiden oppe igjen, etter å ha vært nede over hele landet onsdag ettermiddag.

- Feilen skal være rettet nå. Driftssenteret holder på å kvalitetssjekke, men det skal være mulig å bruke mobilen som vanlig, sier informasjonssjef Per Aril Meling til Nettavisen klokken 13.10.

Problemet rammet alle Telenors kunder i Norge.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier på telefon til Nettavisen at nettet nå er på vei opp igjen.

- Klokken 13.05 begynte alarmene å gå vekk, noe som betyr at nettet er på vei opp igjen, sier Amundsen.

- Vi vet fremdeles ikke den reelle årsaken til problemene.

Datafeil
- Vi har mistanke om at det kan være systemet som setter opp samtaler, som sender signaler fra en mobil til en annen, det er noe feil på. Det skal kunne fikses ganske kjapt stort sett, men det avhenger av hvor alvorlig problemet er, sier informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling, til Nettavisen ved 12.55-tiden.

Det skal ikke ha vært noe som tydet på store utfall på Telenors sendere, og det fungerte også å ringe inn til mobil via fasttelefon og å sende og motta sms.

Problemet gjaldt både 2G og 3G-mobiler, men skal ikke hatt innvirkning på å ringe nødtelefonnumrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere