Telenor-sjefen: – Dette gjør ikke salget enklere

Konsernsjef Sigve Brekke under presentasjonen av Telenors resultatet nylig. Han ser med bekymring på tirsdagens nyheter fra Vimpelcom.

Konsernsjef Sigve Brekke under presentasjonen av Telenors resultatet nylig. Han ser med bekymring på tirsdagens nyheter fra Vimpelcom. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Telenor-sjef Sigve Brekke sier bekymringen over korrupsjonsetterforskningen i Vimpelcom er blitt enda mer alvorlig.

03.11.15 09:09

Tirsdag morgen ble det kjent at Vimpelcom setter av 900 millioner amerikanske dollar – om lag 7,6 milliarder norske kroner – til mulige utgifter i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen. Det delvis Telenor-eide selskapet er under etterforskning for korrupsjon i en rekke land i forbindelse med kjøp av mobillisenser i Usbekistan.

(Saken fortsetter under.)

– Vi har vært bekymret i lengre tid over etterforskningen. Vår bekymring blir nå enda mer alvorlig, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til NTB.

Han understreker at Telenor ikke har innsyn i etterforskningen, men tror en avgjørelse kan være nær – ettersom det er slik at selskaper skal sette av penger på den måten Vimpelcom nå gjør dersom det er mer enn 50 prosent sannsynlig at saken får et negativt utfall.

– Vi har bestemt oss for å selge. Det kommer nok til å ta noe tid, sier Telenor-sjefen.

Salgsplanene er begrunnet med at Telenor er minoritetseier – og heller vil satse der de er har kontroll. Denne avgjørelsen ble tatt før korrupsjonsanklagene ble kjent.

– Dette gjør jo ikke salget noe enklere. Jeg må innrømme det, sier Sigve Brekke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.