RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Temperaturen skal synke ti grader på én dag


STORT SPENN: Yr melder 24 grader og sol i dag, og 14 grader og regn torsdag.
STORT SPENN: Yr melder 24 grader og sol i dag, og 14 grader og regn torsdag. Foto: Magnus Blaker
Sist oppdatert:
Værmeldingen for Oslo viser at gradstokken skal strekke seg til 24-tallet i dag. I løpet av torsdagen skal temperaturen være nede i 14 grader.

- Temperaturendringer som dette skyldes først og fremst hvor luften kommer fra, da Norge kan få både polarluft fra nord og tropeluft fra sør. I tillegg til dette spiller også skydekke og nedbør en rolle, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk instritutt. Hun forklarer:

- Hvis det er lettskyet og sol stiger temperaturen, i motsetning til hvis det er overskyet og regn - hvor det er mindre mulighet for soloppvarming, sier hun, og legger til temperaturvariasjoner er helt vanlig.

LES OGSÅ: Varmeste juni verden over, men ikke i Norge

- Utsikter for et kraftig tordenvær

Foss sier at regnbyger over hovedstader gjør at temperaturen i dag ikke blir like høy som først antatt.

- Ustabil luft gjør at temperaturen sannsynligvis holder seg i underkant av 20-tallet i dag, sier vakthavende meteorolog, som bekrefter at torsdagsmeldingen imidlertid stemmer:

- Det kommer en nordvestlig vind, og temperaturen blir på maksimalt 16 grader. Det er også utsikter for et kraftig tordenvær.

LES OGSÅ: Dette må du gjøre i Oslo i sommer

Kjølig helg rundt hjørnet

Det ustabile været ser ut til å fortsette ut også denne uken. Fredag melder Foss regnbyger over hele Sør-Norge, hvor det blir mest nedbør på Vestlandet. Det blir også regnbyger i Nordland, mens ytre strøk av Troms og Finnmark får et noe lettere vær.

LES OGSÅ: Han tjener fett på at sommervarmen uteblir

- Sør-Norge får enkelte regnbyger også i helgen. Agder slipper unna disse. Det ser ut som at det blir en kjølig helg i store deler av landet, med blant annet 15 grader på Vestlandet og i Nord-Norge. Noen sommertemperaturer blir det derfor ikke helt ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere