Temperaturen skal synke ti grader på én dag

STORT SPENN: Yr melder 24 grader og sol i dag, og 14 grader og regn torsdag.

STORT SPENN: Yr melder 24 grader og sol i dag, og 14 grader og regn torsdag. Foto: Magnus Blaker

Værmeldingen for Oslo viser at gradstokken skal strekke seg til 24-tallet i dag. I løpet av torsdagen skal temperaturen være nede i 14 grader.

23.07.15 09:11

- Temperaturendringer som dette skyldes først og fremst hvor luften kommer fra, da Norge kan få både polarluft fra nord og tropeluft fra sør. I tillegg til dette spiller også skydekke og nedbør en rolle, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk instritutt. Hun forklarer:

- Hvis det er lettskyet og sol stiger temperaturen, i motsetning til hvis det er overskyet og regn - hvor det er mindre mulighet for soloppvarming, sier hun, og legger til temperaturvariasjoner er helt vanlig.

LES OGSÅ: Varmeste juni verden over, men ikke i Norge

- Utsikter for et kraftig tordenvær

Foss sier at regnbyger over hovedstader gjør at temperaturen i dag ikke blir like høy som først antatt.

- Ustabil luft gjør at temperaturen sannsynligvis holder seg i underkant av 20-tallet i dag, sier vakthavende meteorolog, som bekrefter at torsdagsmeldingen imidlertid stemmer:

- Det kommer en nordvestlig vind, og temperaturen blir på maksimalt 16 grader. Det er også utsikter for et kraftig tordenvær.

LES OGSÅ: Dette må du gjøre i Oslo i sommer

Kjølig helg rundt hjørnet

Det ustabile været ser ut til å fortsette ut også denne uken. Fredag melder Foss regnbyger over hele Sør-Norge, hvor det blir mest nedbør på Vestlandet. Det blir også regnbyger i Nordland, mens ytre strøk av Troms og Finnmark får et noe lettere vær.

LES OGSÅ: Han tjener fett på at sommervarmen uteblir

- Sør-Norge får enkelte regnbyger også i helgen. Agder slipper unna disse. Det ser ut som at det blir en kjølig helg i store deler av landet, med blant annet 15 grader på Vestlandet og i Nord-Norge. Noen sommertemperaturer blir det derfor ikke helt ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.