RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenåring i varetekt for storbrann i Trondheim

BRANN: Kieglekroa i Trondheim sentrum brant natt til fredag. En mann er nå siktet for ildspåsettelse.
BRANN: Kieglekroa i Trondheim sentrum brant natt til fredag. En mann er nå siktet for ildspåsettelse. Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)
En 18 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha tent på brannen i Kieglekroa i Trondheim natt til fredag.

Trondheim/Oslo (NTB-Tarjei Kramviken og Johan Falnes): Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag ettermiddag. Politiet fikk der medhold i fire ukers varetekt. Det ble ikke begjært restriksjoner.

Siktede anket på stedet, opplyser hans forsvarer, advokat Arve Røli.

– Han anket fordi han mener han ikke kan knyttes til denne hendelsen, sier Røli til NTB.

Det var Kieglekroa i Holstveita, Trondheims eldste pub, som brant. Vitneobservasjoner gjorde det mulig for politiet å pågripe 18-åringen.


Store skader
– Det er store skader på bygningsmassen i Kieglekroa. To hotellrom i nærheten er skadd, samt en leilighet. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen, sa etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem i Sør-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse fredag formiddag.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå inn på hva vitnene så, men det var nok til at vi gikk til umiddelbar pågripelse. Pågripelsen var udramatisk og skjedde i umiddelbar nærhet. Den siktede har bakgrunn fra Trondheim. Vi han ingen grunn til å tro at flere står bak denne brannen, la Eidem til.

Mannen er kjent for politiet fra tidligere, men ikke for brannstifting.

– Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Vi kan ikke kommentere hans tilstand, men det er viktig for oss å gjennomføre en del etterforskningsskritt før avhør, sa Eidem.

Fryktet spredning

Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02 natt til fredag. Brannvesenet fryktet lenge at brannen ville spre seg, men fikk fredag morgen kontroll over flammene.

KRAFTIG BRANN: Bilde fra da brannen i Trondheim pågikk som verst. Bildet viser brann og brannmannskap som jobber med å slukke brannen.


– Kieglekroa ser for meg ut til å være veldig skadd. Rundt omkring bygget er det også en del brannskader og en del røyk- og vannskader, sa brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen.

Politiet opplyser at 106 personer ble evakuert og kjørt til hotellet Royal Garden, der det ble opprettet evakueringsmottak. 60 av disse var gjester ved et annet hotell som ble evakuert.

Tre branner på tre dager

Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager.

– Det har den siste tiden vært flere branner i Trondheim som politiet tror er påsatt. Vi skal undersøke om 18-åringen har befatning med de andre brannene, men det er for tidlig å si noe om det nå, sa Eidem.

Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

En mann er siktet og varetektsfengslet i disse sakene. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere