*Nettavisen* Nyheter.

Tenåringer avslørt av SMS-sex

Foreldrene til den 13-årige jenta oppdaget ved en tilfeldighet at hun hadde et seksuelt forhold til en 18-årig nabogutt. Nå risikerer han ubetinget fengsel.

03.11.04 10:43

Forholdene den nå 19 år gamle gutten er tiltalt for, skjedde i tidsrommet høsten 2003 frem til februar i år. Flere ganger skal gutten og jenta som bor i samme nabolag, ha hatt seksuelt samkvem.

Forholdet ble oppdaget ved en tilfeldighet av jentas foreldre. De leste tekstmeldinger av seksuell art de to ungdommene hadde sendt hverandre via mobil. Foreldrene anmeldte gutten, som denne måneden må møte i Inderøy tingrett, tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år.

Forsvarer Rolf Christensen hevder overfor Adresseavisen at det ikke skal ha blitt utøvd vold eller tvang i omgangen gutten har hatt med sin mindreårige venninne.

- Gutten har erkjent de faktiske forhold. Men han vet ikke om han hadde i tankene at forholdet til jenta var straffbart. Et tema i straffesaken vil bli om gutten og jenta er å betrakte som jevnbyrdige i alder og utvikling, sier Rolf Christensen.

Jentas foreldre har pålagt henne ikke å ha kontakt med tiltalte.

Strafferammen på forholdet gutten er tiltalt for - straffelovens paragraf 195 - er fengsel i inntil ti år. Rettspraksis fra lignende saker spenner imidlertid fra samfunnsstraff til ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.