RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tennisforbundet vant i retten

Norges Tennisforbund vant rettssaken mot foreldrene til tennistallentet som ble utestengt fra Team Odin.

Dermed forblir tennistallentet utestengt fra Norges Tennisforbunds elitesatsing «Team Odin» . Årsaken er at forbundet har opplevd så mye konflikt med jentas foreldre, at de har sett seg nødt til å utestenge jenta.

I tillegg må foreldrene betale 311.250 til forbundet i saksomkostninger.

I dommen fra Oslo tingrett blir det lagt til grunn at generalsekretær i Norges Tennisforbund, Christian Ruud, ble presset og truet av faren.

«I den perioden NN (jenta red. anm) var med i Team Odin antar retten at pågangen fra faren må ha vært motivert av et ønske om å oppnå fordeler for datteren. Noen annen årsak fremstår ikke som sannsynlig» står det blant annet i dommen.

Retten legger også til grunn at det er forståelig at Krostofer Stahlberg sa opp sin stilling som hovedtrener for Team Odin på grunn av foreldrenes oppførsel.

«...på bakgrunn av hans forklaring, som retten i all hovedsak har lagt til grunn, var en slik konsekvens påregnelig» står det i dommen.

Oslo tingrett skriver at foreldrenes oppførsel har gjort at de har misligholdt kontrakten med Team Odin, og at det derfor ikke er urimelig at forbundet brøt kontrakten ved å utestenge datteren. I dommen blir det også tatt opp hvorvidt det hadde vært mulig for jenta å fortsette, og at forbundet kunne ha utelukket foreldrene, men at det ikke er mulig.

«Videre synes det lite gjennomførbart å kun utestenge foreldrene. Team Odin var som nevnt et prosjekt for barn, og nettopp av den grunn kunne det vanskelig gjennomføres uten et samspill mellom teamets ledelse og deltakernes foreldre. Foreldrene måtte nødvendigvis, som saksøkte også har anført, få delta på en slik måte at de sikret seg at deres barns beste ble ivaretatt. Retten kan etter dette ikke se at NTF kunne eller skulle ha valgt en annen løsning enn de gjorde.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere