*Nettavisen* Nyheter.

Tente lys for flomofrene

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon deltok lørdag i hver sin sørgegudstjeneste for flodbølgeofrene. Over hele landet har det vært gripende minnestunder.

15.01.05 18:20

Kronprinsesse Mette-Marit var den første som tente lys i globen som var plassert foran koret i Oslo domkirke. Deretter fulgte representanter for de pårørende, diplomater, prester fra andre kirkesamfunn og politiet. Til slutt sang Oslo domkirkes Guttekor «Tenn lys» mens de selv tente resten av lysene i globen.

Bjørn Eidsvåg bidro med sin kjente sang «Eg ser» og det ble holdt forbønn for alle de berørte, både her hjemme og i Asia, melder NTB.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson holdt tale under gudstjenesten, der også prester fra flere andre kirkesamfunn deltok. Storting og regjering, diplomatiet, hjelpeorganisasjonene og politiet var også representert under sørgegudstjenesten.

Mange tamiler
Det var også sørgegudstjeneste i domkirken i Bergen, Trondheim og Bodø lørdag. Kong Harald og statsminister Kjell Magne Bondevik var til stede i Nidaros mens kronprinsen var i Bergen.

Kronprins Haakon møtte omkring 30 pårørende - norske og tamiler - etter at han hadde deltatt på sørgegudstjenesten i domkirken i Bergen lørdag.

Kronprinsen hadde selv gitt uttrykk for at han ønsket å møte de pårørende og høre deres historier. Også miljøvernminister Knut Arild Hareide og representanter fra fylke og kommune som var til stede under gudstjenesten, deltok i det etterfølgende møtet med de pårørende.

Sørgegudstjenesten i Bergen samlet flere hundre pårørende. Byen har et stort innslag av tamilske flyktninger, og mange av dem har mistet slektninger under jordskjelv- og flodbølgekatastrofen. De sørgende tamilene var spesielt invitert til gudstjenesten lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.