RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tente på bamse i sønnens seng

Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): - For meg var sønnen min uvedkommende. Det sier kvinnen (39) som tente på en bamse i sønnens seng.

Kvinnen står i Oslo tingrett onsdag tiltalt for mordbrann etter brannen hun startet i hennes og sønnens felles soverom i en bygård i Oslo i september 2001.

Brannen i Sannergata 28 endte med at en mann døde og en annen kvinne pådro seg omfattende bruddskader fordi hun måtte hoppe fra 4. etasje i bygården.

- Jeg tente på bamsen
Kvinnen sa i tingretten onsdag at hun ikke selv husker mye av brannen 2. september for to år siden, og det som skjedde tidligere denne dagen.

- Jeg husker bare bruddstykker. Jeg husker jeg stod på min sønns rom. Så tente jeg på den bamsen som ligger nederst i sengen hans og la meg deretter i sofaen i stua, sa kvinnen i retten.

Etter at hun hadde ligget i sofaen litt og tatt seg en røyk, husker kvinnen at den da seks år gamle sønnen begynte å gråte.

Kvinnen fortalte i retten at hun derfor dro inn på soverommet og så at sønnen stod mellom sin og hennes seng med sot i ansiktet.

- Jeg fikk sjokk. Jeg tenkte ”hva har skjedd – hva har jeg gjort”, sa kvinnen i retten.

- Levde i et glassbur
Kvinnen kan ikke gi noe godt svar på hvorfor hun tente på. Om situasjonen hun satte sin sønn i, sa kvinnen.

- For meg var sønnen min uvedkommende da jeg tente på.

39-åringen fortalte at hun i perioden før brannen var veldig nedbrutt.

- Jeg følte at jeg levde i et glassbur, sa kvinnen i retten.

Bakgrunnen for at hun følte seg som i et glassbur, var ifølge henne at hun i mai samme året hadde hatt et brudd med en mann. Vedkommende skal gitt 39-åringen store psykiske problemer.

- Jeg har tent på
Til slutt tok kvinnen tak i sønnen og dro ham med ut av huset.

Ute på gaten traff hun etter hvert politiet. Da sa hun:

- Jeg har tent på. Nå er kampen over.

I retten ville hennes forsvarer, Morten Kjensli, vite hvorfor hun sa: ”Nå er kampen over”.

- Jeg tror det var mer et uttrykk for at jeg nå var så sliten, sa kvinnen i Oslo tingrett Under rettsaken onsdag nektet kvinnen straffskyld. I rettssaken vil det bli lagt ned påstand om erstatning.

Ifølge bistandsadvokaten til datteren av mannen som døde i brannen, vil det på deres vegne bli lagt ned påstand om over 100.000 kroner i erstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere