RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terra-kunder får kalde føtter

Store sparekunder blir rådet til å trekke seg ut av Terras fond, og noen har allerede tatt affære.

Sandefjord kommunale pensjonskasse er blant dem som har fått kalde føtter i kjølvannet av Terra-skandalen. Nå trekker de tilbake 340 millioner kroner, skriver Nationen.

Ifølge avisa begynner skepsisen til Terra-navnet å bre seg blant pensjonsrådgivere og store bedriftskunder.

Rådgiver Espen Kløw i konsulentselskapet Pensjon & Finans AS er blant dem som råder kundene til å trå varsomt i forhold til Terra.

- Jeg mener at investeringer i Terra er forbundet med en renommérisiko som jeg ikke synes våre kunder bør ta. Dette har jeg også informert Terra om. Våre kunder er blant annet pensjonskasser og kommunale fond. For dem er det ikke hensiktsmessig å være forbundet med Terra-navnet, og det ser ut til at kundene er enig. Man vet ikke hva det baller på seg, sier Kløw til Nationen.

Før helga besluttet styret i Sandefjord kommunale pensjonskasse å si opp forvaltningsavtalen med Terra Fondsforvaltning. Pensjonskassa henter 340 millioner kroner.

- Dette er penger som skal sikre framtidige pensjonsutbetalinger. Vi vil ikke gamble med disse pengene, sier Ingvild Dingstad, daglig leder i pensjonskassa, til Sandefjords Blad . Nå blir pengene trolig overført til DnB Nor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere