RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Terra-rådmann trekker seg

Sist oppdatert:
Hildegunn Staurseth er ferdig som rådmann i Haugesund kommune.

Det ble klart på kveldens bystyremøte, skriver Haugesunds Avis.

Staurseth ba om permisjon med lønn, og dette er innvilget.

- Staurseth er innstilt på å gå i forhandlinger med Haugesund kommune om fratredelse av stillingen, sa ordfører Hans Petter Steen jr. (H) på bystyremøtet, ifølge TV 2 Nyhetene.

Møtte ikke
Etter den korte orientering fra ordføreren, tok Høyres gruppeleder Arve Kambe først ordet. Han kritiserte rådmannen for ikke å møte bystyret og gi sin versjon av saken.

Hun skulle opprinnelig selv møte for bystyret og komme med en redegjørelse onsdag kveld, men meldte frafall.

Mandag ble det klart at et stort flertall i Haugesund bystyre mener at rådmannen ikke kan fortsette i sin stilling. De ventet at Staurseth selv ville konkludere med at hun ikke kunne fortsette i jobben.

230 millioner
Staurseth har fått knallhard kritikk for rollen hun spilte da kommunen investerte rundt 230 millioner kroner i utenlandske obligasjoner.

Tirsdag møtte de åtte såkalte Terra-kommunene med kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa. På møtet kom ministeren med stramme tidsfrister til kommunene for å dekke inn tapene.

15. februar må kommunene anslå hva de kan stå ovenfor av tap. 1 mars må planen være klar for hvordan kommunene skal kvitte seg med de resterende skandaleproduktene på rundt milliarden. 1. juli må det endelige regnskapet for 2007 være klart. Det betyr at planen for inndekning av tapene må være klar samme dato.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere