RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorfrykt på norsk fly

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Politiet ble tilkalt da en mystisk lapp ble funnet ombord i et Norwegian-fly på Gardermoen tirsdag kveld.

Flyet ble gjennomsøkt i frykt for at det kunne være en terrortrussel. Det var da kabinpersonalet skulle rydde flykabinen at de kom over en lapp som ikke var lett å tyde.

- Teksten var litt diffus, så vi valgte ikke å ta noen sjanser, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, til adressa.no.

Dermed ble hele flyet gjennomsøkt både innvendig og utvendig.

Ifølge Egil Pedersen (30) fra Meråker, som var en av passasjerene som satt på flyet, opplyste kapteinen om at det var funnet en lapp hvor det stod at det var en virusbombe ombord.

Vaktleder Kåre Setland på Gardermoen politistasjon sier at situasjonen kunne oppfattes som noe skremmende, men at det hele dreide seg om en misforståelse.

- Jeg kan avkrefte at det var snakk om en bombetrussel. Det ble funnet en notatlapp i en lomme bak et passasjersete, hvor det stod noe som kunne minne om miltbrannangrep, opplyser Setland overfor adressa.no.

Videre forteller han at tittelen på lappen kunne tolkes som en boktittel som omhandlet et tenkt miltbranntilfelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere