RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terroriserte naboens barn

Sist oppdatert:
Kvinnen terroriserte nabobarna så kraftig at hun må sone seks måneders fengsel.

Den særdeles oppsiktsvekkende dommen ble avsagt denne uka i en tingrett i Nord-Norge.

«For en avlshingst» og «taterfaen» er bare noen av de sjikanerende utsagnene kvinnen har ropt til sin mannlige nabo idet hun gikk forbi huset hans.

«De stygge ungene»
Men også barna hans fikk lide.

Ifølge rettspapirer Nettavisen har fått tilgang til, skal kvinnen blant annet ha uttalt at hun «hadde sett bilde av de stygge ungene i avisen og da holdt på å spy, og at dersom Hitler hadde sett dem, så hadde han drept dem med en gang, for han ville bare ha perfekte mennesker».

I retten innrømmet kvinnen i 50-årene at hun har fremmet de ondsinnede karakteristikkene.

Hun innrømmet også å ha vist fingeren til en annen kvinnelig nabo utenfor en matbutikk. Da naboen kjørte av gårde, fulgte kvinnen etter og viste gjentatte ganger fingeren til sin nabo. Da begge stoppet på rødt lys, rullet kvinnen ned vinduet og ropte «fitte».

Men det stopper ikke der. Kvinnen i 50-årene har i flere år hatt hele nabolaget mot seg på grunn av sjikanerende oppførsel. Kvinnen anmeldte blant annet en tredje nabo, som jobbet på sykehuset, for å ha brutt taushetsplikten da hun var innlagt på sykehuset.

«Skaper uhygge»
Retten fant kvinnen skyldig på samtlige tiltalepunkter og dømte henne til fengsel i seks måneder. Kun tre år har gått siden den samme kvinnen ble dømt til fem måneders fengsel, hvorav 90 dager betinget, for sjikanerende handlinger mot sine naboer.

Atferden var like hensynsløs den gang som nå. I et anonymt brev hevdet kvinnen at en av naboene hadde hatt seksuell omgang sin psykisk utviklingshemmede bror. Denne naboen ble anmeldt, før saken på et senere tidspunkt ble henlagt.

Ved en annen anledning ringte kvinnen til et familiemedlem av en mann og hevdet at vedkommende hadde revet klærne av en jente og voldtatt henne.

«Tiltalte har gjennom sine handlinger vist at hun er i stand til å skape uhygge for en rekke mennesker. Tiltalte savner tilsynelatende evnen til å forstå hvor inngripende hennes handlinger har vært for de mennesker som er blitt utsatt for hennes vrede», heter det i den ferske dommen fra tingretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere