*Nettavisen* Nyheter.

Terroriserte stebarna

47-åringen banket stesønnen og sex-misbrukte stedatteren.

(iBergen.no) Nå er stefaren dømt til fengsel i Bergen tingrett.

Kampsport
47-åringen fortalte om sine kampsport-ferdigheter under rettssaken mot ham i Bergen tingrett tidligere denne måneden. Der sto han tiltalt for å ha slått sin 15 år gamle stesønn og for å ha seksuelt misbrukt sin 14 år gamle stedatter. Han var også tiltalt for beføling av deres eldre søster.

Ved to anledninger i 2006 gikk 47-åringen til fysisk angrep på stesønnen. Med den da 14-åringe guttens kamerat som øyenvitne, slo mannen gutten i ansiktet og presset ham mot et skap. Stefaren hevdet han hadde blitt angrepet av tenåringen og føyset ham bort med en håndbevegelse, men ble ikke trodd av retten.

Befølt i bassenget
Heller ikke ble han trodd da han forklarte seg om en voldsepisode som skjedde da familien var på ferietur på Kypros. Under en opphetet diskusjon mellom de to valgte 47-åringen å løse konflikten med to knyttneveslag i guttens ansikt.

Under den samme ferieturen forgrep han seg også mot sin stedatter mens de lekte i bassenget. Vettskremt flyktet jenta fra bassengområdet, med sin mor og søster i hælene. På hotellrommet betrodde hun seg om seksuelle overgrep som hadde foregått i tre år. Også den eldre søsteren fortalte da om lignende opplevelser med stefaren.

Da familien kom hjem fra ferien, gikk moren umiddelbart til politiet og anmeldte ektemannen.

Husket lite
I retten forklarte alle de tre barna seg om årene sammen med stefaren. Den eldste stedatterens forklaring bar imidlertid preg av at det var gått lang tid siden de angivelige overgrepene skjedde, og 47-åringen ble derfor frikjent på dette punktet.

Men retten så ingen grunn til å betvile de øvrige søsknenes fortellinger og dømte mannen for vold og overgrep mot dem.

Han må nå sone en straff på ett år og tre måneder, samt betale erstatning til sine tidligere stebarn på 40.000 kroner hver. Han er i dag fraseparert fra barnas mor.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.