*Nettavisen* Nyheter.

Terroristfrykt på Flesland

«I'm a terrorist» sa 56-åringen til personalet ved gate 21. Passasjerene ble evakuert og mannen lagt i jern.

14.05.07 13:04

(iBergen.no) Lensmann i Fana, Norvald Visnes, bekrefter overfor iBergen.no at en 56 år gammel mann er arrestert, etter å ha kommet med truende uttalelser da han skulle ombord i København-flyet i morges. Pågripelsen gikk rolig for seg. Flyplassområdet er nå avsperret. En mann i 56-åringens reisefølge ble også arrestert.

Politioverbetjent Geir Duesund sier til iBergen.no at politiet vurderte å stenge av hele flyplassen i morges.

- Vi vurderte det, men siden det ikke var satt frem en reell bombetrussel, valgte vi å bare isolere området rundt flyet, sier Duesund som ikke vil uttale seg om tilstanden til mannen da han ble pågrepet.

- Skulle bombehundene finne noe inne i flyet, stiller selvsagt situasjonen seg annerledes, sier Duesund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MMS Roy Hilmar Svendsen

Bombehunder på vei

Mannen som er arrestert er fra Kroatia og skal være en sjømann som var på vei hjem. Han er nå satt i varetekt hos politiet på flyplassen. Etter det iBergen.no forstår har politiet beslaglagt en lapp mannen har skrevet. Mannen skal i etterkant ha sagt at det hele var en spøk.

- Han skal i etterkant ha sagt at det hele var en spøk. Men vi har ikke fått avhørt mannen ennå og jobber videre. Kabinpersonalet oppfattet at 56-åringen sa at han var terrorist. Mannen hadde billett hjem til Split, sier lensmann Norvald Visnes.

- Det var SAS-flyet som skulle lette klokken 07.30 mandag morgen som er kansellert. Etter det iBergen.no erfarer skal det være fremsatt en bombetrussel, fra angjeldende passasjer.

Bombehunder er nå være på vei fra Oslo for å gjennomsøke flyet.

Gate 21 sperret
Det var flyet som skulle gå fra gate 21 som ble kansellert. Hele området bak gaten og fortauet ved Lilandsveien utenfor flyplassen er nå avsperret av politiet sperrebånd.

Gate 21 ligger nærmest parkeringshuset på Flesland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MMS Roy Hilmar Svendsen

Polititfolk på stedet nekter å kommentere saken overfor iBergen.no. De henviser til lensmann Norvald Visnes.

- Hva skjer videre, lensmann Norvald Visnes?

- Det var kapteinen og mulig andre besetningsmedlemmer i flyet som hørte hva mannen truet med. Kapteinen besluttet å kansellere avgangen og kontaktet politiet etter de truende uttaleelsene. Disse vil nå bli avhørt, sier Visnes.

- Samtidig blir selvfølgelig 56-åringen avhørt av politiet på Flesland, sier lensmann Norvald Visnes.

Terminalsjef Alf Sognefest sier til iBergen.no at han ikke ønsker å kommentere saken, det er politiet som håndterer den nå, sier han.

iBergen.no følger saken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.