*Nettavisen* Nyheter.

Terrormistenkt syk i varetekt

FORSVARER: Advokat Kjell T. Dahl er forsvarer for mannen fra Usbekistan som er en av tre PST har terrorsiktet i det som hevdes å være en sak med forgreninger til USA, Storbritannia og terrornettverket Al-Qaida. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Det blir fengslingsmøte i Oslo for to av de terrorsiktede mandag, mens den tredje fremstilles for tysk rett i Frankfurt.

09.07.10 19:14

Den 31 år gamle usbekeren som er en av de tre terrorsiktede som ble pågrepet torsdag skal være sliten og medtatt, skriver Dagbladet.no. Mannen skulle etter planen vært framstilt for fengsling lørdag, men Oslo tingrett har utsatt fengslingsmøtet til mandag. Da blir det fengslingsmøte både for ham og for den 39 år gamle uiguren som også er siktet i saken.

I utgangspunktet var det planlagt et fengslingsmøte for 31-åringen lørdag klokken 11.30, men dette ble avlyst.

- Begge siktede fremstilles i stedet mandag, opplyste informasjonssjef Irene Ramm i en pressemelding.

«I dårlig form»
31-åringens helsetilstand samt PST og Forsvarets behov for å forberede seg, er ifølge Dagbladet grunnen til at fengslingsmøtet er utsatt.

Nettavisen har forsøkt å nå mannens advokat, Kjell T. Dahl.

- Han er i dårlig form. Det var i tillegg behov for mer tid til å forberede saken og gjennomføre nye avhør, sier Dahl til VG Nett.

Usbekeren benekter befatning med terror. Til NTB torsdag sa Dahl at hans klient nekter enhver befatning med saken.

- Han er en fredelig familiefar som ikke er straffedømt tidligere, uttalte Dahl.

37-åring i tysk varetekt
Den 37 år gamle irakiske kurderen som ble pågrepet av tysk politi i Duisburg ble fremstilt for varetektsfengsling fredag morgen og sitter nå fengslet, opplyser sjefanklager Günter Wittig hos påtalemyndigheten i Frankfurt am Main til NTB.

Han blir sittende i tysk varetekt i påvente av utlevering til Norge.

Mannens advokat Arvid Sjødin sier til NTB at han ennå ikke har fått snakket med sin klient.

39-åring avviser anklager
Forsvareren for den siktede 39 år gamle uiguren, advokat Carl K. Rieber-Mohn, sier til NRK at hans klient har sittet i avhør fredag.

- Min klient benekter enhver form for kontakt med noe som har med denne siktelsen å gjøre, herunder kontakt med terrororganisasjoner. I dette ligger det at han heller ikke har vært i kontakt med Al Qaida eller andre terrororganisasjoner, sier Rieber-Mohn ifølge nrk.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.