RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrormøte i Folkets Hus

Sist oppdatert:
Somaliere i Oslo ble bedt om støtte til islamistregimet i hjemlandet.

(iOslo.no) 5.februar i år angrep jihadistene i den militante gruppen al-Shabab sivile etiopiske flyktninger i den somaliske byen Bossao. 27 mennesker ble drept av håndgranatene, og 110 endte på sykehus.

Lørdag skal Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) forsøke å bevise at penger samlet inn i Norge har gått til å finansiere dette og andre terrorangrep i Somalia.

PST mener sporene går tilbake til de tre mennene som ble pågrepet under aksjonen i Oslo torsdag.

- Vi må knytte pengestøtten til terrorrelaterte hendelser. Der inngår angrep på sivile, sier operativ sjef i PST Tore Risberget til VG.

I avhørene har PST fokusert på å få ut informasjon om innsamlingsmøter som er blitt holdt i Oslo siden november 2006. Det første av disse, som nå er kommet i PSTs søkelys, ble holdt i Folkets Hus.

Oslo Kongressenter Folkets Hus bekrefter overfor VG at et møte ble holdt den 25. november 2006, arranger av «G10-gruppen for fred og forsoning i Somalia».

Én av de tre siktede skal etter det VG erfarer være særlig i søkelyset for å ha samlet inn penger som har gått til islamistenes angrep på sivile mål. De to andre kan bli løslatt.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere