*Nettavisen* Nyheter.

Terrorsiktede løslates

To av de terrorsiktede etter synagogeskuddene i høst løslates fredag.

09.02.07 12:41

Etter fem måneder i varetekt løslates nå en 26 år gammel nordmann og en 28 år gammel norskpakistaner, siktet blant annet for å ha skutt på den jødiske synagogen i Oslo i fjor høst.

– Min klient blir løslatt i morgen formiddag, bekrefter 28-åringens forsvarer, advokat Petar Sekulic til Nettavisen torsdag ettermiddag.

PST har tidligere hevdet at de har bevis for at de to mennene, sammen med to andre personer, la konkrete planer for et attentat mot den amerikanske og den jødiske ambassaden i høst.

Fredag løslates de to mennene fra varetekt. Forsvarer Petar Sekulic er ikke overrasket.

– Jeg er ikke overrasket. Løslatelsen burde ha skjedd for lenge siden. Det er godt at påtalemyndighetene nå har innsett at vilkårene for fengsling er ikke til stede, sier han.

Sekulic fikk fredag ettermiddag en faks om at både hans klient og den 26 år gamle nordmannen er besluttet løslatt fra varetekt.

PST begjærer imidlertid fortsatt varetektsfengsling av en annen av de fire siktede, Arfan Q. Bhatti. Den fjerde personen, en 28 år gammel norsktyrker ble satt fri fra varetekt i midten av desember.

I følge Sekulic er alle de fire fremdeles siktet i saken.

– PST har opprettholdt siktelsen og regner med å sende en innstilling til Statsadvokaten vedrørende saken i begynnelsen av mars, sier han.

Ingen av de fire siktede erkjenner straffeskyld i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.