RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsiktede menn varetektsfengslet i fire uker

Sist oppdatert:
To menn som mandag ble siktet for å ha støttet og deltatt i ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke de to siktede – en norskpakistaner i 40-årene og en tsjetsjener i 20-årene – for å ha støttet en terrorgruppe, slik det er definert i straffeloven.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener de to – som begge er fra Østlandet – har vært i Syria og kjempet for ekstremistgruppa IS etter det NTB erfarer.

Norsk-pakistaneren erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og «anser ikke seg selv som en fare for samfunnet» ifølge forsvareren, Karen Forbrigd.

Tsjetsjenerens forsvarer, Halvor Frihagen, vil ikke kommentere saken.

PST kan foreløpig ikke si om det er noen relasjon mellom de to. VG skriver at mannen i 40-årene skal være faren til en 24-åring som allerede er tiltalt for å ha vært med på terrorplanlegging og støtte til Den islamske staten (IS). Sønnen tilhørte ifølge avisen et miljø i Fredrikstad der flere unge menn har reist til Syria, i tillegg til Profetens Ummah i Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere