RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsiktedes drømmevåpen

Sist oppdatert:
PSTs avlytting av de tre terrorsiktede avslører deres drømmevåpen.

(iOslo.no) Fredag la PST frem nye bevis i fengslingsmøtet der en 26 år gammel nordmann møtte sammen med Arfan Q. Bhatti. I bevismaterialet finnes samtalen de tre terrorsiktede hadde 4. august i år. Der diskuterte de våpen, mens de så på bilder i en våpenbok Bhatti hadde tatt med seg.

Kraftig plugg
Et av våpnene de mente var «kule» var en tsjekkisk maskinpistol kalt Model 61, men som også er kjent som Skorpion. Maskinpistolen er så liten at den kan gjemmes under armen på den som bærer den, men den har samtidig en voldsom ildkraft.

Magasinet kan ta opp til 50 skudd i kaliber 9 millimeter. Den lille maskinpistolen har en avfyringsrate på 850 skudd i minuttet, og er mest effektiv opp til 25 meters avstand.

- Rent guttesnakk
- Hvis man ser utskriften av samtalen, så skjønner man det er rent guttesnakk som foregår. De tre sitter og blar i boken, og gir uttrykk for hva de synes er kult og ikke. Resten av samtalen har overhodet ingenting med terror, eller noe lignende å gjøre. En av de siktede lager også action-lyder, uten at jeg vet hva det er, sier forsvarer Ketil Magnus Berg, som representerer den norske 26-åringen til iOslo.no.

Han mener PST har usedvanlig svake bevis mot hans klient.

Ble sluppet
Den norske 26-åringen som er en av de fire siktede i terrorsaken fra i fjor høst er løslatt fra varetektsfengsling av Oslo tingrett. Aktor ba under fengslingsmøtet om oppsettende virkning av en eventuell løslatelse, og dermed blir 26-åringen sittende inntil aktoratet har bestemt seg for å anke, og eventuelt til anken er behandlet.

Aktor har fått frist til mandag 15. januar 2007 kl 1400 for å sende et begrunnet kjæremål dersom de ønsker at 26-åringen forblir varetektsfengslet.

I kjennelsen heter det: «Retten finner at siktede med skjellig grunn fortsatt kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for forbrytelse mot straffeloven § 147 a tredje ledd, jf første ledd bokstav b, som beskrevet i siktelsen post I. Retten finner imidlertid at det ikke foreligger stor sannsynlighetsovervekt for at han forsettlig har inngått forbund om å begå en terrorhandling med det forsett å skape alvorlig frykt i en befolkning».

Bhatti fengsles videre
Hans medsiktede Arfan Q. Bhatti, født 09.08.1977, kan fortsatt holdes i varetektsfengsel inntil noe annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 9. februar 2007, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett vedrørende den såkalte terrorsaken.

Bhatti får brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere