RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsiktet gruer seg til jul

Sist oppdatert:
Den norske terrorsiktede 26-åringen gruer seg til jul bak murene.

(iOslo.no) Torsdag møtte 26-åringen i Oslo tingrett for nok en gang få vite om det blir fire nye uker varetektsfengsling. Ifølge hans forsvarer, Morten Furuholmen, er det spesielt tanken på jul bak murene som får mannen til å grue seg.

- Høygravid kjæreste
- Kjæresten hans er høygravid, og i tillegg til tanken på at hans to barn ikke skal få se ham i jula, er det nettopp det som gjør at han gruer seg til jul, sier Furuholmen til iOslo.no.

Helt siden 19. september har 26-åringen sittet i varetekt. På den tiden har han bare fått se familien to ganger, og da bare i halvannen time til sammen.

- Han merker tiden i varetekt. Jeg tror det vil ta hardt på ham å sitte inne på julaften, sier Furuholmen.

Både 26-åringen og den Arfan Bhatti møtte torsdag i Oslo tingrett for nok et fengslingsmøte. Aktor Thomas Blom, fra PST, ba om lukkede dører, noe forsvarerne reagerte sterkt på.

Ingen grunn til lukkede dører
- Jeg kan ikke skjønne at det er nødvendig med lukkede dører i dag. Jeg har ikke fått innsyn i noen nye beviser som skal endre situasjonen. Det ligger veldig mye prestisje i denne saken, og påtalemyndigheten forsøker veldig å holde på Bhatti, mens saken smuldrer opp rundt dem, sier Furuholmen.

Tidligere denne uka ble en av de siktede i terrorsaken løslatt fra varetekt. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mente det ikke lenger var grunnlag for å holde 28-åringen, som er av tyrkisk opprinnelse, varetektsfengslet, men terrorsiktelsen står fortsatt.

Feil oversettelse
Et av bevisene mot 28-åringen og Arfan Bhatti er en mobilsamtale fra den natten det ble avfyrt flere skudd mot synagogen i Oslo, men nå viser det seg at politiet gjorde en grov feil i oversettelsen av opptaket, skriver Dagbladet.

PST hevder 28-åringen brukte Bhattis telefon til å lage et falskt alibi.

En setning i samtalen ble først oversatt fra tyrkisk til norsk slik: «Hvor bor Arfan?» Men 1. november valgte PST av ukjente årsaker å oversette samtalen på nytt. Da ble denne setningen oversatt til: «Han sitter ved siden av meg» (han er Arfan Bhatti - red. anm.).

- PST mener at den løslatte 28-åringen gir min klient et falskt alibi. Nå har PST løslatt ham. Samtidig er det klart at han sa at min klient faktisk satt på benken ved siden av ham. Hvorfor skulle han lyve om det, sier Bhattis forsvarsadvokat Arild Holden til Dagbladet.

Fengslingsmøtet fortsetter fredag.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere