*Nettavisen* Nyheter.

Terrorsiktet løslatt

Den 26 år gamle terrorsiktede nordmannen blir løslatt.

13.01.07 14:04

(iOslo.no) Den norske 26-åringen som er en av de fire siktede i terrorsaken fra i fjor høst er løslatt fra varetektsfengsling av Oslo tingrett. Aktor ba under fengslingsmøtet om oppsettende virkning av en eventuell løslatelse, og dermed blir 26-åringen sittende inntil aktoratet har bestemt seg for å anke, og eventuelt til anken er behandlet.

Aktor har fått frist til mandag 15. januar 2007 kl 1400 for å sende et begrunnet kjæremål dersom de ønsker at 26-åringen forblir varetektsfengslet.

I kjennelsen heter det: «Retten finner at siktede med skjellig grunn fortsatt kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for forbrytelse mot straffeloven § 147 a tredje ledd, jf første ledd bokstav b, som beskrevet i siktelsen post I. Retten finner imidlertid at det ikke foreligger stor sannsynlighetsovervekt for at han forsettlig har inngått forbund om å begå en terrorhandling med det forsett å skape alvorlig frykt i en befolkning».

Hans medsiktede Arfan Q. Bhatti, født 09.08.1977, kan fortsatt holdes i varetektsfengsel inntil noe annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 9. februar 2007, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett vedrørende den såkalte terrorsaken.

Bhatti får brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.