RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorsiktet nordmann kan ikke utleveres

Den terrorsiktede 56-åringen har vært involvert i en rekke kriminelle forhold etter at han flyttet til Grenland. Deriblant en gisselaksjon, skriver Telemarksavisa.
Den terrorsiktede 56-åringen har vært involvert i en rekke kriminelle forhold etter at han flyttet til Grenland. Deriblant en gisselaksjon, skriver Telemarksavisa.
Sist oppdatert:
Nordmannen som er etterlyst av fransk politi for angrepet på en jødisk restaurant i Paris i 1982, kan ikke utleveres til Frankrike.

Den 56 år gamle mannen flyttet ifølge Paris Match til Norge i 1991 med sin kone og fire barn. Siden har han blitt norsk statsborger.

– På generelt grunnlag kan jeg bekrefte at Norge ikke utleverer egne borgere til en annen nasjon, sier Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Angrepet på restauranten Chez Jo Goldenberg i Marais i Paris skjedde for over 30 år siden, og er derfor foreldet i Norge.

Frankrike sendte onsdag ut en internasjonal arrestordre for terrorangrepet mot restauranten. I tillegg til 56-åringen, gjelder arrestordren en 59-åring bosatt i Ramallah på Vestbredden og en 62-åring bosatt i Jordan.

Kripos opplyste onsdag til NTB at de jobber med saken, men at de ikke kommenterer enkeltsaker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere