*Nettavisen* Nyheter.

Terrortrussel var slurv

En oversettelsesfeil gjorde at Oslo kom på lista over terrormål for en gruppe som gir seg ut for å være tilknyttet al-Qaida.

19.03.04 18:21

I en kunngjøring sendt til de arabiske avisene al-Hayat og al-Quds al-Arabi kommer Abu Hafs al-Masri-brigadene med trusler mot en rekke mål i verden og ifølge nyhetsbyrået Reuters, også Oslo.

Et ord som referer til en gammel stamme på den saudiarabiske halvøy har feilaktig blitt til Oslo i oversettelsen.

Saloul og Oslo

- Med jernhånd skal vi slå til på passende sted til passende tid... Spesielt mot de arabiske og muslimske kollaboratørene som Musharraf og Saloul-familien... Våre celler forbereder nå det kommende slaget, så hvem er det sin tur neste gang... Blir det Japan, Amerika, Italia, Storbritannia, Al Saloul eller Australia, står det i kunngjøringen fra Abu Hafs al-Masri-brigadene.

Al Saloul er blitt til Oslo i Reuters sin oversettelse.

- «Al Saloul» betyr «Saloul-stammen». Det er den første familien som voktet Kaaba, den firkantede strukturen med den svarte steinen i Mekka som muslimer over hele verden vender seg til når de ber, sier professor i arabisk ved Universitetet i Oslo, Michael Carter.

- Det er svært vanlig for politiske islamske bevegelser å referere til den aller tidligste perioden i islam, sier Carter.

Avisen al-Quds al-Arabi har skrevet «saud» i parentes etter « Al Saloul» fordi den militante gruppen trolig referer til den saudiarabiske kongefamilien.

Pervez Musharraf er Pakistans president, og Saud er navnet på den saudiarabiske kongefamilien.

- Har sagt mye rart

Forsker Brynjar Lia ved Forsvarets forskningsinstitutt sier at han tror brigadene bare er en mediegruppe.

- Abu Hafs al-Masri-brigadene har sagt mye rart og påtatt seg ansvaret for mye rart. Deres trusler kan ikke tillegges samme vekt som når det kommer fra Ayman al-Zawahri, Osama bin Ladens nestkommanderende i al-Qaida, sier han.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag