RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Testamenterte millioner til skole

Bonden på Ullandhaug levde et enkelt og sparsommelig liv og donerte alt han eide til Høgskolen i Stavanger. Nå får skolen en sjekk på 2,8 millioner kroner.

- Guttorm Haukali døde nylig, og hadde ingen barn. Han levde sparsomt og enkelt, og har testamentert alt han eide til høgskolen, sier advokat Tore Helliesen til Roglands Avis.

Nå skriver advokaten ut en sjekk på 2,8 millioner til skolen. Men det er ikke første gang det drysser milde gaver over Høgskolen i Stavanger fra bonden på Ullandhaug.

Da han for noen år siden solgte gården, fikk han grunnkjøpsobligasjoner til en verdi av nesten to millioner, som han donerte til skolen.

- Det er helt fantastisk. Dette setter vi umåtelig stor pris på, og vi synes det er enestående at det blir satt til rådighet en testamentarisk gave av en slik størrelse, sier høgskoledirektør Inger Østensjø til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere