RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøft med vinterjakt

Sist oppdatert:
Vinterjakt passer for fysisk sterke personer, som tåler litt ruskevær og kulde og som mestrer skigåing.

Her finner du jakttilbud på inatur.no

Dette er kriterier som åpenbart tiltrekker ungdom i Telemark. For når Telemark NJFF og Haukeli JFF inviterer til helgekurs i fjellet, fulltegnes det i løpet av kort tid. Målgruppen er unge mellom 14-18 år og mer enn jakt står på timeplanen.

- Egentlig er dette et kurs med fokus på friluftsliv i fjellet, sier Bjørn Erik Lauritzen i Telemark NJFF.

- At vi tilbyr opplæringsjakt i tillegg gjør nok sitt til at kurset er blant våre mest populære. Deltakerne vet hva de har i vente. At vi er ute hele dagen og at det kan være utrivelig kaldt, krevende og slitsomt. Men når jakt er en del av turen blir det straks mer spennende og attraktivt. Ingen reiser uberørt fra fjellet etter å ha skutt sin første rype – hvis man skulle være så heldig.

Sikker ferdsel i fjellet
Det primære på denne årstiden er å lære ungdom sikker ferdsel i vinterfjellet. Kurset fokuserer blant annet på hvordan man skal lese terrenget for å ta riktige veivalg, hvordan man leser lagdelingen i snøen for å sjekke snøskredfare og ikke minst i hvordan man orienterer seg med kart og kompass.

Det er et stort ansvar å ha med unge, ferske jegere i vinterfjellet. Kombinasjonen våpen og ski krever dessuten spesiell aktsomhet, derfor settes sikkerheten i høysete. Maks 12-14 deltagere pr kurs og aldri mer enn 2 jegere pr erfarne veileder. – Dette er 4. året vi arrangerer vinterjakt for ungdom, sier Lauritzen. - Så langt har vi bare hatt positive opplevelser og greie deltakere.

Flere muligheter
Årets vinterjaktkurs for ungdom går helgen 17.-19. februar med maks antall deltagere. Revejaktkurs 10.-12. mars er også fulltegnet. Neste mulighet er ringduejaktkurs i regi av Lunde JFF eller høstjaktkurs tilsvarende vinterjaktkurset for ungdom. – Samarbeid mellom fylkeslag og lokallag fungerer bra, sier Lauritzen. Lokallagene er raske til å adoptere opplegg vi introduserer og tar gjerne egne initiativ i neste omgang.

Vil du sjekke NJFFs kurstilbud i ditt fylke? Se Norges Jeger- og Fiskerforbund og velg fylkeslagsoversikten.

Haukeli JFF tilbyr vinterjakt frem til 28. februar. Klikk her for online kjøp av jaktkort.

Utstyrsliste for vinterjakt, se tips til trivelig tur fra Telemark NJFF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere