*Nettavisen* Nyheter.

Thomas Müller anker til Høyesterett

6. mai 2014 hentet politiet opp en bylt fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Det viste seg å være den savnede tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller, og ektemannen hennes erkjente drapet. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix/privat

Drapsdømte Thomas Müller anker dommen på 21 års fengsel for voldtekt og overlagt drap på sin kone Agnes Elisabeth Müller til Høyesterett.

25.05.15 13:18

Det skriver Stavanger Aftenblad mandag ettermiddag. Bakgrunnen for anken til Høyesterett er påståtte saksbehandlingsfeil i lagmannsretten.

– Jeg har pratet med min klient flere ganger etter lagmannsrettens dom og vi er enige om å anke til Høyesterett, sier Müllers advokat Ørjan Eskeland til avisen.

Thomas Müller har tilstått at han tok livet av sin kone, men han har hevdet at hun ønsket å dø og at hun ønsket at ektemannen skulle ta livet av henne.

Tidligere rettspraksis

Til NTB sier Eskeland at de mener lagmannsretten behandlet nettopp samtykke-spørsmålet på gal måte.

– Min klient har hele tiden forklart at dette drapet skjedde ved hennes samtykke, og nettopp det spørsmålet skulle lagmannsretten tatt stilling til. Det er tidligere rettspraksis som gir anvisning for slik praksis, mener Eskeland.

Spørsmålet ble først tatt opp i straffutmålingen, noe advokaten mener er feil.

Ny behandling?

Agnes Elisabeth Müller ble funnet død i Lysefjorden 6. mai i fjor.

Thomas Müller ble først dømt til 21 års fengsel i Jæren tingrett 4. desember 2014, før han 12. mai i år fikk samme dom i Gulating lagmannsrett. Nå vil han og advokaten ha en fullstendig ny runde i lagmannsretten.

– Dersom Høyesterett er enig i vår anke så vil en full ny runde i lagmannsretten være en naturlig følge, sier Eskeland til NTB.

Han mener i tillegg at voldtekts-spørsmålet i saken også må behandles på ny, og da sees i sammenheng med drapet. Anken vil bli sendt i løpe av uken, opplyser Eskeland.

- Ikke voldtekt

Da han ble dømt i lagmannsretten uttalte Thomas Müller at det var greit at han ble straffet for det han hadde gjort, og at han tar ansvar for det. Men han nektet for å ha voldtatt sin kone.

Den tyske rørleggeren bandt ifølge tiltalen kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden.

Påtalemyndigheten mener motivet var sjalusi og uoverensstemmelser fordi Agnes Müller ville skille seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.