Gå til sidens hovedinnhold

- Thommessen og Sponheim enige

Lars Sponheim og Olaf Thommessen er blitt enige om en felles løsning på lederstriden i Venstre. Det kan føre Thommessen inn i regjeringen.

Ifølge Aftenposten kommer Sponheim til å fortsette som partileder i to år til, mens Thommessen blir nestleder. Thommessen vil samtidig få en statsrådspost.

Strategien, som innebærer at Sponheim overlater ledervervet til Thommessen i 2006, skal ha blitt utformet i samråd med 1. nestleder Trine Skei Grande og flere andre partitopper.

Dermed kan Venstre ha avverget en full splittelse i det lille regjeringspartiet

Valgkomiteen i partiet satt torsdag kveld samlet på et hotell i Oslo for å behandle den vanskelige lederstriden.

Omtrent samtidig med at partileder Lars Sponheim mellomlandet på en europeisk flyplass på vei hjem fra India, sterkt forsinket og uten å ha villet kommentere lederstriden på mange dager, ankom Thommessen Rica Oslo Hotell for å snakke med komiteen.

Etter et to timer langt møte var han svært tilbakeholden når det gjaldt egne ambisjoner og mente at det ikke er grunnlag for noen personstrid mellom ham og Sponheim. Gjentatte spørsmål om hvorvidt han er lederkandidat fikk unnvikende svar.

– Dette er foreløpig er ikke relevant. Først må vi høre hva partiets leder svarer valgkomiteen. Hva som skjer videre, er avhengig av hva han vil. Det eneste jeg kan si, er at jeg står til disposisjon for partiet og at det er viktig å få lagt en god personkabal fram mot valget i 2005. Da må roller og prestisje legges til side, sa Thommessen til NTB.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot