RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thon-hotell konkurs

Thon Hotel Vårsøg i Surnadal er slått konkurs.
Thon Hotel Vårsøg i Surnadal er slått konkurs. Foto: Thos Hotels
Sist oppdatert:
Årsak: Ubetalt skattekrav.

Estate Nyheter har tidligere omtalt de økonomiske utfordringene ved Thon Hotell Vårsøg i Surnadal. I mars ville Surnadal kommune slå hotellet konkurs, på grunn av manglende oppgjør av gjeld til kommunen. Konkursvarselet kom etter en rekke inkassokrav fra kommunen til hotellet.

Les også: - Krevende å drive hotell

Les også: Flere går konkurs i eiendom

Konkurs ble unngått ved at deler av gjelden til kommunen ble gjort opp, men nå er det klart at hotellet likevel er slått konkurs. Denne gangen er det skatteoppkreveren i Surnadal som står bak, og bakgrunnen er et uoppgjort skattekrav, skriver Driva. Beløpet det er snakk om er på 600.000 kroner.

Les også: Thon opp 55 prosent på 12 måneder

Les også: Thons råd til studentene

Det spesielle ved saken, er at ledelsen sier den er ukjent med konkursbegjæringen, noe som får bobestyreren til å reagere.

- Dette finner jeg litt rart, da alle konkurser skal forkynnes og kunngjøres, sier bobestyrer Ole Erik Gussiås til Driva.

Les også: Thon kjøper mer

Les også: Gir gass i Sverige

Styreleder Leif Storvik i Vårsøg hotell AS skylder på postgangen.

- Pleier å ha kontroll på posten, men det er lite å gjøre med det som har skjedd. Nå må vi finne gode løsninger for å fortsette driften ved hotellet, sier han til Driva.

Han sier til avisen at hvis han hadde fått konkursbegjæringen, så hadde han svart på den og betalt skatten på 600.000 kroner.

Skattekravet er fra årsskiftet i år. Styreleder Storvik har følgende forklaring på at skatten ikke er betalt:

- Skatt skal betales, men det kan skje at det ikke blir gjort som i dette tilfellet, men det bør ikke skje og hvorfor det har skjedd er jeg ikke sikker på, sier Storvik, som er bosatt på Nesøya utenfor Oslo.

Ifølge tk.no er styrelederen tirsdag morgen på vei til Kristiansund. Der er det lagt opp til møte med bostyreren, før turen går videre til hotellet i Surnadal.

Les flere nyheter fra Estate Nyheter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere