RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Oppland Arbeiderblad)

Ti år for politiker

Sist oppdatert:
«Hennes siste minutter måtte ha vært forferdelige», skriver Toten tingrett. Den tidligere Frp-politikeren Hans Petter Nikolaisen drepte trebarnsmoren med kniv.

GJØVIK/OSLO (Nettavisen): Nikolaisen er nå dømt til 10 års fengsel, ifølge dommen fra Toten tingrett. Han er også dømt til å betale en erstatning til den drepte kvinnens etterlatte på til sammen 346.000 kroner.

Politikerens 46 år gamle ekssamboer ble funnet drept i hans enebolig på Gjøvik den 31. oktober i fjor.

«Må ha vært forferdelig»
Trebarnsmoren ble stukket med kniv flere steder på overkroppen, og døde ganske momentant etter å ha fått en knivstikk i halsen.

Ifølge dommen ble hun påført i alt 10 knivstikk. Hun fikk dessuten skår og rifter på hendene, noe retten legger til grunn var under forsøk på å avverge kniven.

«Hennes siste minutter måtte ha vært forferdelige. - Det dreide seg dog om få minutter», skriver tingretten i dommen.

Nikolaisen ble pågrepet like etter at han selv meldte ifra til politiet om at han hadde drept kvinnen. Hun hadde rett før dette utløst voldsalarmen hun hadde fordi hun følte seg truet av tiltalte.

Alarmen viste derimot en helt annen adresse, og politiet rykket ut til feil sted. Men fordi alarmen ble utløst hadde alarmsentralen direkte kontakt med åstedet, der en operatør satt og hørte på det som skjedde.

Dette opptaket er blitt avspilt i retten, og vedkommende som hørte på har vitnet.

- Hun kalte ham Hitler
I rettssaken beskrev barna til trebarnsmoren Nikolaisen som sjalu og kontrollerende overfor moren, og de fortalte at han hindret moren fra å ha kontakt med barn og barnabarn.

Blant annet skal moren av og til ha referert til Nikolaisen som «Hitler».

De fortalte at moren kunne sende tekstmeldinger til sønnen, som bodde i nærheten av Nikolaisen, der hun spurte om han kunne sjekke om «Hitler» var hjemme.

Den drepte kvinnens mor vitnet også i retten. Hun hevdet at Nikolaisen var psykopat, og at han utøvde makt overfor hennes datter.

Uenige om skjøte
De to, som hadde vært samboere i lengre tid, flyttet fra hverandre noen måneder før drapet.

På grunn av uoverensstemmelser om deling av eiendelene, hadde kvinnen fortsatt mange ting stående i eneboligen på Gjøvik der de to hadde bodd sammen.

Drapsdagen kom ekssamboeren (46) til huset for å hente noen sko.

Aktor fortalte i sitt innledningsforedrag at ekssamboeren skulle hente vinterstøvler og vinterklær på grunn av høstens første snøfall. Inne i bolighuset til Nikolaisen oppsto det en krangel mellom de to.

De kranglet om et skjøte der hun skulle skrive under på at huset de eide sammen skulle overføres til ham.

På kjøkkenet oppsto det tumulter, noe som endte med at Nikolaisen knivstakk kvinnen med en kjøkkenkniv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere