Ti små kattunger satt ut for å dø

Forlatt i en fullstendig gjenteipet pappeske satt de ti små kattungene. Veterinæren tror de var satt ut for å dø.

24.09.11 21:25

(Romereikes Blad): – Å forlate forsvarsløse katter på denne måten, det er ikke annet enn forkastelig. Det kan ikke forsvares på noen måter, sier Kjersti Teig.

Hun driver Hjemløse Katter, Løken og omplasserer hjemløse katter til familier som ønsker å ta vare på katter på en god måte. Nå har hun tatt seg av de ti tremåneder gamle kattene.

– De er friske og har det etter forholdene veldig bra nå, sier Teig som håper det er noen der ute som har lyst på en kattunge.

– Men jeg stiller noen krav. Det skal skrives kontrakt, og alle kattene skal steriliseres, ID-merkes og vaksineres, sier hun.

Funnet på bussholdeplass
Det var Rune Grønlund, vedlikeholdsmedarbeider i Mesta som på jobb kom over pappesken full av kattunger.

– Jeg stanset for å tømme søppel i busskuret da jeg så pappesken. Vi har fått beskjed om å ta med oss søppel som står utenfor busskurene også, så jeg tok den med meg, forteller Grønlund til Romerikes Blad.

Pappesken var fullstendig teipet igjen, alle hull var teipet over med gaffateip. Grønlund ble nysgjerrig og åpnet den opp.

– Og der tittet det jaggu opp en forskrekket kattunge. Du kan tro jeg skvatt, forteller han.

– Hva tenker du om de som har gjort dette?

– De har jeg ingenting til overs for, sier Grønlund som tok med seg pappesken full av katter til Bjørkelangen dyreklinikk.

Kattene ble funnet ved 10-11-tida fredag morgen. Pappesken er også observert ved bussholdeplassen ved 05-tida natt til fredag.

(Saken fortsetter under bildet)

– Ville dødd uten luft
Veterinær Anne-Helene Grøn tok imot de ti kattungene. Hun forteller at alle var i fin form, men at det kun var snakk om tid før de ville lidd av surstoffmangel.

– Det er nettopp det som gjør denne saken ekstra stygg; alle hull i pappesken var teipet igjen med gaffateip. Selv håndtaket på esken var teipet igjen. Disse skulle dø, sier veterinæren til Romerikes Blad.

Det var Grøn som tok kontakt med Kjersti Teig og hun er overlykkelig over at hun ville tilby dem et hjem. Hadde ikke det skjedd ville de små grå og svarte kattene blitt avlivet.

– Nå har de en sjanse igjen. De er reddet og vi på klinikken er kjempeglade for det, sier Grøn.

Teig forteller at alle de ti kattungene, som antas å være om lag tre måneder gamle er snille, kosete og har det bra.

– Hvordan skal man gå fram hvis man ønsker å ta vare på en av kattene?

– Man kan ta kontakt med meg via Facebook-gruppa Hjemløse Katter, Løken, eller kommer hjem til meg, forteller Teig.

Denne saken er levert av Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.