RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsbilde: TV 2)

Ti vektere sparkes

Ti av Bergens vektere er dømt for svært alvorlige forhold. Nå vil politiet ha dem sparket.

(iBergen.no) Etter at en kvinne ble angivelig voldtatt av en vekter (36) på Nesttun senter i fjor, bestemte politiet i Bergen seg for å granske selskapet Security West der mannen var ansatt, samt de andre vekterselskapene i byen.

I desember mistet Security West godkjenningen til å drive vektervirksomhet etter at det kom frem at selskapet hadde hatt 23 tidligere straffedømte (se liste) i rekkene i perioden 2004-2006.

Politiet er nå ferdig med sin gjennomgang av de andre selskapene.

448 navn i 12 selskaper er sjekket opp mot rullebladet og fire av selskapene hadde til sammen ti ansatte som ikke hadde tilfredsstillende vandel. Disse er blant annet dømt for ran, underslag og vold. Nå krever politiet at disse må sies opp.

- Vi har hatt en dialog med styret i de fire selskapene. Noen er allerede sagt opp, andre er inne i en oppsigelsesprosess, sier Øyvind Tenold, politiinspektør og leder for forvaltningsavdelingen i Hordaland politidistrikt, til Bergens Tidende.

Ti andre vektere hadde rulleblad som burde ha medført at de ikke skulle fått jobb den gang de søkte. Men disse har ikke gjort nye lovbrudd senere og slipper igjennom politiets kontroll.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere