Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Ap-leder dømt til fengsel

Bernt Hågensen, tidligere Ap-leder i Nord-Trøndelag, er idømt 21 dagers fengsel for å ha slått ned nabo og sauebonde Kåre Stuenes på en grillfest.

I tillegg er Hågensen dømt til å betale Stuenes 35.000 kroner i erstatning. Av pengene går 30.000 kroner som erstatning for Stuenes’ ødelagte tenner og de resterende 5.000 kronene skal dekke saksomkostningene.

Frostating lagmannsrett skjerpet straffen fra tingretten i vår, skriver Dagbladet ifølge NTB.

Det var Sankthansaften i fjor at Hågensen slo ned naboen. Slagsmålet startet etter en verbal krangel mellom de to mennene som deltok på en grillfest ved Stuevatnet i Lierne. Hågensen skal ha bedt Stuenes om å bli med ut i skogen for å gjøre opp.

Stuenes ble slått i bakken og han ble sendt til sykehuset i Namsos, der det ble fastslått at han hadde fått blått øye, kutt i leppa og skader på fire tenner. Stuenes skal også ha mistet bevisstheten da han ble slått ned.

Begge mennene er sauebønder, og slagsmålet skal være resultat av en dyp konflikt dem imellom om sauedrift og det omstridte vokterhundprosjektet i Lierne som skal verne sauene mot bjørn.

Stuenes skal ha følt seg forbigått da Hågensen og to andre fikk tillatelse til å sette i gang forsøk med vokterhunder på begynnelsen av 1990-tallet, skriver Dagbladet.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021