RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere flykaprer bak bombetrussel mot Norwegian-fly

PÅ VEI TIL GARDERMOEN: Et Norwegian-fly på vei fra København til Oslo nødlandet fredag i Göteborg på grunn av en bombetrussel mot flyet.
PÅ VEI TIL GARDERMOEN: Et Norwegian-fly på vei fra København til Oslo nødlandet fredag i Göteborg på grunn av en bombetrussel mot flyet. Foto: Magnus Källeström (NTB scanpix)
Flyet ble fredag gjennomsøkt uten at det ble funnet noe mistenkelig.

Göteborg (NTB-TT): Mannen som framsatte bombetrussel mot Norwegian-flyet som nødlandet i Göteborg fredag, var innblandet i en flykapring i 1993.

Les også: Norwegian-fly måtte nødlande etter bombetrussel

Ifølge svensk politi, som nå har fått identifisert mannen, var han innblandet da et russisk innenriksfly på vei til St. Petersburg ble kapret og tvunget til å lande på Arlanda flyplass utenfor Stockholm i 1993.

Mannen, som trolig er russisk statsborger, og hans familie søkte da asyl i Sverige, men ble utlevert til Russland.

Norwegian-flyet på vei fra København til Oslo nødlandet på Landvetter flyplass utenfor Göteborg fredag etter at mannen opplyste at han hadde gjemt en bombe i bagasjerommet.

Flyet ble fredag kveld gjennomsøkt uten at det ble funnet noe mistenkelig.

Mannen ble pågrepet rett etter at flyet hadde nødlandet, og han har ifølge politiet fortalt hvorfor han kom med bombetrusselen. Politiet vil imidlertid ikke gå ut med hva mannen har sagt.

– Det er ingenting som tyder på at det er noe som knytter ham til en organisasjon eller lignende, skriver politiet i Västra Götaland på sine nettsider. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere