RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Frp-er tror ikke Sandberg må gå


Snoen mener Sandberg gjør ting «utenom det vanlige» fordi han er forelsket. Her sammen med sin norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes i Mandal sentrum fredag. Foto: Espen Sand / NTB scanpix
Snoen mener Sandberg gjør ting «utenom det vanlige» fordi han er forelsket. Her sammen med sin norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes i Mandal sentrum fredag. Foto: Espen Sand / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Minerva-journalist og tidligere Frp-politiker Jan Arild Snoen tror ikke bråket rundt fiskeriminister Per Sandberg er nok til at han må gå.

Snoen sier til KLassekampen at han ikke tror misnøyen mot Sandberg er like stor som den var mot Sylvi Listhaug da hun måtte fratre som justis-, beredskaps- og innvandringsminister.

– Det er ikke slik at han hele tiden går ut og provoserer, slik som Listhaug gjorde. Sandberg er ikke plettfri, men han er heller ikke samme type politiker når han har vært statsråd, som det Listhaug var. Da skal det nok en enda større sak til for å felle han, mener Snoen.

Flere har den siste tiden tatt til orde for at Sandberg må gå, men Minerva-journalisten mener det ikke er opp til dem.

Mulig hacket

– Det er opp til statsministeren og KrF nå. Om det kommer nye opplysninger om hva som skjedde med telefonen hans på reise, kan det være mulig. Men jeg synes ikke det ser slik ut nå, sier Snoen.

Sandbergs mobiltelefon er ifølge flere eksperter med all sannsynlighet hacket etter at han tok med jobbtelefonen på en feriereise til Iran i juli.

Forelsket

Snoen tror ikke Sandbergs deltakelse i feiringen av den iranske nasjonaldagen har gjort at han vil bli skjøvet ut i kulda.

– Det at han har sagt og gjort andre ting enn det han er kjent for å gjøre, tror jeg en må tilskrive personlige årsaker. For å si det rett ut: Han er forelsket, sier Snoen.

Spørsmål om eventuell mistillit etter at fiskeriministeren brøt sikkerhetsrutinene da han tok med jobbtelefonen til Iran, besvares fortsatt med at den vurderingen, enn så lenge, ligger på statsministerens bord.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere