*Nettavisen* Nyheter.

Tidligere Frp-politiker funnet skyldig i voldtekt

Fornærmede sier han ble voldtatt mens han sov over etter å ha sittet barnevakt.

Stavanger (NTB): Et tidligere bystyremedlem i Sandnes er funnet skyldig i å ha voldtatt en ung mann som satt barnevakt for hans barn.

Mannen ble frikjent i Jæren tingrett da saken var oppe i fjor, men juryen i Gulating lagmannsrett har kommet til motsatt konklusjon, melder Rogalands Avis.

Juryen mener han er skyldig i såkalt sovevoldtekt, seksuell omgang med en person som var bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handling.

Ifølge fornærmede ble han voldtatt av Frp-representanten mens han sov over hos ham etter å ha sittet barnevakt 29. november 2009. Han har forklart at han våknet av overgrepene og ble paralysert, ute av stand til å motsette seg det som skjedde, verken med ord eller fysisk handling.

Den da 20 år gamle mannen gikk til voldtektsmottaket dagen etter, men saken ble først anmeldt to og et halvt år senere.

Det tidligere bystyremedlemmet ble pågrepet 18. juni 2012. Han ble sykmeldt og fritatt fra alle politiske verv. Han har hele tiden nektet straffskyld, og i de to rundene i tingrett og lagmannsrett har det stått ord mot ord. I tingretten ble han frikjent, men en av de tre dommerne mente han var skyldig.

Da saken gikk i Jæren tingrett i fjor høst ble det lagt ned påstand om sju måneders fengsel og nesten en million kroner i erstatning til fornærmede

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag